Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Δημάρχου Χίου σε παράταξη Γ. Χαλλιορή

Απάντηση Δημάρχου Χίου σε παράταξη Γ. Χαλλιορή

4

   ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥΌσο πλησιάζει ο χρόνος για τις Δημοτικές εκλογές , ο κ. Χαλλιορής ανασκουμπώνεται για να θίξει θέματα  που κατ’  επανάληψη έχει αναφέρει. σε σημείο να γίνεται κουραστικός, βαρετός και προβλέψιμος με τις βαρύγδουπες  προτάσεις , που για να υλοποιηθούν χρειάζονται πολλοί δημοτικοί προϋπολογισμοί.
Σχετικά με το κτίριο της Λάδης γνωρίζει και ο ίδιος και οι  δημότες τον αγώνα που κάναμε από την πρώτη στιγμή για την κατεδάφισή του. Ο ίδιος αν και φανερά συναινούσε για  την ορθότητα της πράξης , υπογείως έφερνε προσκόμματα (πχ με την  προτεινόμενη εφαρμογή του ανύπαρκτου νόμου του Σηφουνάκη κλπ). Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Δήμος Χίου περιμένει την  τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης για αυτό το θέμα , και ότι ήταν να γίνει ,έγινε από πλευράς του .
Συνδυάζει το θέμα του πάρκιγκ του Εργατικού Κέντρου , που και ό ίδιος γνωρίζει ότι εκεί έχει επέμβει και η Αρχαιολογία  και το έργο παρουσιάζει καθυστέρηση. Μήπως , λέμε μήπως αν κατά την δική του λογική  δημιουργούσαμε και υπόγειο πάρκιγκ  στην πλατεία Βουνακίου εκεί θα το σταμάταγε η Αρχαιολογία το έργο, και πλατεία δεν θα υπήρχε. Στην πόλη του Άργους έγινε η ίδια απόπειρα κατασκευής πάρκιγκ) και με την παρέμβαση της Αρχαιολογίας, δημιουργήθηκε με λαμαρινοκρατούμενη πλατεία εδώ και 18 χρόνια), Κάτι τέτοιο σκεφτόταν και για την πλατεία Βουνακίου. Η Δημοτική Αρχή Χίου  έχει βρει πάρκιγκ  εντός πόλης και συνεχίζει  να ψάχνει για νέα. Μήπως αυτό ενοχλεί κάπου τον κ. Χαλλιορή ;
Σχετικά με την ανακύκλωση  , οφείλουμε να τον πληροφορήσουμε ότι δεν ..κομίζει γλαύκα εις Αθήνας, ούτε είναι ο μόνος που την περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του. Ξεκινήσαμε πριν 3 χρόνια με την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών , με σταθερούς ρυθμούς και πήγε καλά. Περάσαμε στο στάδιο της  ανακύκλωσης των «παραδοσιακών» υλικών που ανακυκλώνονται (γυαλί χαρτί αλουμίνιο κλπ). Εφαρμόζουμε πιλοτικό πρόγραμμα ,γιατί εμείς δεν κοροϊδεύουμε κανέναν. τα μέσα που έχουμε για αυτό είναι λίγα. Με την σταδιακή βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και του εργατοτεχνικού προσωπικού , υλοποιούμε με αργά και σταθερά βήματα την ανακύκλωση , στα μέτρα του εφικτού. Ας το συνειδητοποιήσει ο κ. Χαλλιορής  και ας παριστάνει τον «σκουπιδονόμο» στον σκουπιδότοπο.
Καταλαβαίνουμε την  αντιπολιτευτική του διάθεση , ιδίως αυτόν τον καιρό αλλά τον πληροφορούμε  ότι βαδίζουμε σύμφωνα με το πρόγραμμά μας και τις εξαγγελίες , βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, και δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια , την στιγμή που ο δημοτικός προϋπολογισμός είναι συγκεκριμένος

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓ. Παπαδόπουλος: Με αφορμή τις εξαγγελίες του κ. Βρουλή για χώρους στάθμευσης
Επόμενο άρθροΑθανάσιος Σίσκος, ποίημα