Αρχική Νέα Τοπικά Συνέντευξη Τύπου του Δ.Σ. Ομηρείου

Συνέντευξη Τύπου του Δ.Σ. Ομηρείου

8

Τις πολιτιστικές δραστηριότητες που πρόκειται να φιλοξενήσει μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομηρείου ΠΚΔΧ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι.
Με στόχο την «καλλιέργεια των τεχνών», όπως δήλωσε, ο κ. Μαμάς, Πρόεδρος του Δ.Σ. παρουσίασε τις προσεχείς προβαλλόμενες θεατρικές παραστάσεις, καθώς και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις αίθουσες του Ομηρείου.
Εκδηλώσεις και Εργαστήρια
«Οι ράγες πίσω μου» του Χάρη Ρώμα, καθώς και η παράσταση «Στιγμές» του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης αποτελούν σύμφωνα με τον κ. Μαμά τα σημαντικότερα θεατρικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ κορυφαία πολιτιστική στιγμή του μήνα θα αποτελέσει η εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του πρόσφατα εκλιπόντος Κωνσταντίνου- Μάριου Ξύδα, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου.
«Ο καραγκιόζης στη ζούγκλα» του θιάσου Αθανασίου, καθώς και «Οι ιππότες της τηγανιτής πατάτας» του Ευγένιου Τριβιζά που ανεβάζει ο «Σύλλογος Γυναικών Χίου», αποτελούν άλλες δύο θεατρικές παραστάσεις με βασικό απευθυνόμενο κοινό τα παιδιά.
«Στα σκαριά» είναι, τέλος, η συμφωνία για μια συναυλία με την Άλκηστης Πρωτοψάλτη και το Στέφανο Κορκολή μέσα στο Νοέμβριο, σύμφωνα με τον κ. Μαμά.
Πέραν των ερχόμενων εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν παρέλειψε να αναφέρει τα πολιτιστικά εργαστήρια που προσφέρει το Ομήρειο, τα οποία αποτελούν, όπως είπε «την καρδιά του Ομηρείου, καθώς δεν χρησιμεύουν μόνο ως χόμπι αλλά ενίοτε και ως τρόπο επαγγελματικής διεξόδου.» Στο σημείο αυτό ο κ. Μαμάς έκανε λόγο για μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στα εργαστήρια, των οποίων οι θεματικές φέτος έχουν εμπλουτιστεί.
Η οικονομική κατάσταση και οι…κορώνες
Τον οικονομικό σκόπελο της προηγούμενης διοίκησης του Ομηρείου φαίνεται να έχει ξεπεράσει η σημερινή, καθώς ο κ. Μαμάς αναφερόμενος στα οικονομικά δήλωσε πως «είμαστε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση καθώς με συνετή διαχείριση καταφέραμε να έχουμε ισοσκέλιση προϋπολογισμού και απολογισμού.»
Ωστόσο, ο πρόεδρος εκθειάζοντας την πολιτιστική πολιτική του Δ.Σ. δήλωσε πως «ανταποκρινόμαστε απόλυτα στις προσδοκίες» ενώ δεν παρέλειψε να πετάξει «καρφί» «για τις «αντιπολιτευτικές κορώνες που κατά καιρούς υπάρχουν»


της Άννας Πιτροπάκη

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓ. Παπαδόπουλος: Με αφορμή τις εξαγγελίες του κ. Βρουλή για χώρους στάθμευσης
Επόμενο άρθροΑθανάσιος Σίσκος, ποίημα