Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκός Σύλλογος: να ποιοι εγκαταλείπουν τους σκύλους-2

Φιλοζωϊκός Σύλλογος: να ποιοι εγκαταλείπουν τους σκύλους-2

8

 ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
αρ. μητρ. Πρωτ. Χίου 467/30-09-96
Τ.Θ. 41, Χίος 82100, www.chiosaws.org, τηλ.6907758394


ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ Νο 2


  

 

Πριν λίγες ημέρες μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου δέχτηκε τηλεφώνημα από το νούμερο 69377959.. Ο ανώνυμος είπε πως έχει ένα σκυλί αλλά πως επειδή πρόσφατα γέννησε η γυναίκα του θέλει να το δώσει γιατί θεωρεί πως το μωρό «θα κολλήσει αρρώστιες» από το σκύλο.
   Όταν από το Φιλοζωικό του είπαν πως δεν περισυλλέγουν σκυλιά, πόσο μάλλον ιδιόκτητα, εκείνος είπε πως θα πάει να το παρατήσει στο βουνό. Το μέλος του Φιλοζωικού απάντησε πως αυτό είναι απάνθρωπο και παράνομο. Έτσι έληξε η συνδιάλεξη.
Επισημαίνουμε πως:
1.ένα εμβολιασμένο σκυλί δεν μπορεί να μεταδώσει κάποια ασθένεια σε ένα παιδί. Ο γιατρός του ανώνυμου σίγουρα θα του το είχε πει αλλά εκείνος θέλει απλώς να ξεφορτωθεί το σκύλο. 
2.όταν παίρνουμε σκύλο πρέπει να ξέρουμε πως θα παραμείνει μαζί μας, με ότι χαρές και υποχρεώσεις συνεπάγονται, για τουλάχιστον δέκα χρόνια.
3.η εγκατάλειψη ενός σκύλου είναι παράνομη και ανήθικη. Ακόμα και εάν δεν τιμωρηθεί από τη Δικαιοσύνη, αυτός που είχε για κάποια χρόνια ένα σκυλί και μετά το εγκατέλειψε να πεθάνει μαρτυρικά από τις κακουχίες και την πείνα, σίγουρα θα τιμωρηθεί από το Θεό. Για το τι είδους άνθρωπος είναι αυτός που έχει ένα ζώο, το φροντίζει και μετά το παρατάει, έρμαιο στη μοίρα του, χωρίς να στεναχωρηθεί καθόλου, σας αφήνουμε να το φανταστείτε μόνοι σας.
   Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου έχει το τηλέφωνο του ανώνυμου και είναι στη διάθεση της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης ώστε να ελέγξουν εάν είχε σκυλί, εάν έχει ακόμα και εάν δεν έχει να μάθουν που το εξαφάνισε, ποια γειτονιά το φορτώθηκε ή σε ποιο βουνό πέθανε αβοήθητο και μόνο. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ: παμπαίδων- κορασίδων, 1η αγωνιστική- αποτελέσματα
Επόμενο άρθροΛαϊκός Αγώνας Δρόμου από τους συλλόγος Θυμιανών & Νεοχωρίου