Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών για την Πρόσθετη Δικακτική Στήριξη

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών για την Πρόσθετη Δικακτική Στήριξη

18

     
                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                           ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ
                     «Τα μπρος-πίσω του Υπουργείου Παιδείας δεν απαντούν
                       στις αγωνίες μαθητών-γονιών-εκπαιδευτικών»


     Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να αναστείλει έστω και προσωρινά τη λειτουργία των Κέντρων Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης έφερε στην επιφάνεια την παθογένεια του ελληνικού σχολείου που χρειάζεται επιπλέον ώρες σε δημόσια ή ιδιωτικά φροντιστήρια για να ολοκληρωθεί το διδακτικό έργο.
     Η κυβέρνηση δίνοντας τα πρώτα δείγματα γραφής στο χώρο της παιδείας επέλεξε να ασχοληθεί τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής της αποσπασματικά με ένα μόνο τμήμα του εκπαιδευτικού συστήματος αφήνοντας στο απυρόβλητο την ουσία του.
    Οι χειρισμοί της κ. Διαμαντοπούλου έδειξαν ότι  δεν έχουν καμία διάθεση να δουν κατάματα την πραγματικότητα που βιώνει η λαϊκή οικογένεια, ότι δεν έχουν τη δύναμη να συγκρουστούν με τις αιτίες που γεννούν το σχολείο της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας.  Στην αρχή αιτία της αναστολής λειτουργίας της ΠΔΣ ήταν η έλλειψη κονδυλίων,  στη συνέχεια οι ρουσφετολογικές προσλήψεις των καθηγητών.
       Το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί εργαζόμενοι στο πρόγραμμα της ΠΔΣ είναι ωρομίσθιοι, χωρίς πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά  και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, άρα δέσμιοι των ελαστικών μορφών απασχόλησης, αλλά και για μήνες απλήρωτοι, δε φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα για τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που εστιάζει στην διαφάνεια στην πρόσληψή τους και όχι το δουλεύουν για 7 ευρώ την ώρα.
     Τα πίσω-μπρος του Υπουργείου δεν απαντούν στις αγωνίες των εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών που το σημερινό σχολείο της αμάθειας του οδηγεί να αναζητούν αναγκαστικά «λύσεις» τέτοιων προβλημάτων. Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα της ΠΔΣ είναι ένα είδος φροντιστηρίου εντός του σχολείου, που στο ξεκίνημά του (επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) υποσχόταν ότι θα πατάξει έως και θα καταργήσει τα ιδιωτικά φροντιστήρια και την παραπαιδεία. Φυσικά για την αχρήστευση της παραπαιδείας αυτό που είναι αναγκαία προϋπόθεση είναι το σχολείο το ίδιο να μορφώνει πραγματικά και ολόπλευρα όλους τους μαθητές, ώστε να μην υπάρχει η ανάγκη φροντιστηρίων είτε εντός είτε εκτός του.
     Η ΠΔΣ δεν είναι παρά ομολογία,  η αποδοχή και η ανακύκλωση του σχολείου της…αμάθειας.
     Καλούμε τους γονείς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να διεκδικήσουμε τη δημιουργία του σχολείου που θα μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά μας χωρίς να καταβάλλει βαρύτατο τίμημα σε χρόνο και χρήμα η λαϊκή οικογένεια.
              
                                      Χίος 15/10/09
                                        ΤΟ ΔΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ: παμπαίδων- κορασίδων, 1η αγωνιστική- αποτελέσματα
Επόμενο άρθροΛαϊκός Αγώνας Δρόμου από τους συλλόγος Θυμιανών & Νεοχωρίου