Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: Συνεχίζεται το ξεπούλημα

ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: Συνεχίζεται το ξεπούλημα

11

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ


Η ΝΔ παρέδωσε στην κινέζικη πολυεθνική δυο από τις τρεις προβλήτες του ΣΕΜΠΟ. Το ΠΑΣΟΚ μεθοδεύει την παράδοση και της τρίτης προβλήτας. Τι έλεγε όμως από τη θέση της αντιπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ για την παράδοση του ΣΕΜΠΟ; Μια συνοπτική σταχυολόγηση δηλώσεων και παρεμβάσεων είναι η παρακάτω, που αποδεικνύει ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και παλιά τέχνη του ΠΑΣΟΚ γενικώς και στη Χίο ειδικώς:
— Τον Απρίλη του 2008 ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή με θέμα: «Τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας που επιχειρεί η κυβέρνηση»(!!!). Στο κείμενο της Ερώτησης ανέφερε: «Αν υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης» για την «πλήρη ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας», η Ελλάδα «θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία τα μεγαλύτερα λιμάνια, το σύνολο των μεγάλων αεροδρομίων, οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άλλοι ζωτικοί τομείς της οικονομίας θα είναι ιδιωτικοί ή και θα ελέγχονται από αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών». Και καταλήγει: «Αυτή η πολιτική είναι και ξεπερασμένη και αποτυχημένη. Την εφάρμοσαν μόνο στο παρελθόν ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις όπως της κ. Θάτσερ και του κ. Μητσοτάκη».
— Στις 10 Μάη 2008 η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ελπ. Τσούρη δήλωνε: «Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τη σημερινή κυβέρνηση για την απόφασή της να πουλήσει εθνικής σημασίας, αλλά και ασφάλειας, περιουσιακά στοιχεία, (…) ο δημόσιος έλεγχος και η διαχείριση των λιμενικών μας υποδομών αποτελεί βιώσιμη επιλογή, λόγω της κερδοφορίας και της δυνατότητας χρηματοδότησης των υπό εξέλιξη επενδυτικών τους σχεδίων και, επιβάλλεται, λόγω του στρατηγικού χαρακτήρα και ρόλου τους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας». Αλήθεια τώρα τι λέει;
— Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ στις 10 Γενάρη 2008 σημείωνε: «Η κυβέρνηση Καραμανλή αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά ότι, πίσω από τον “μεταρρυθμιστικό μανδύα” που ενδύεται, επιχειρεί να κρύψει τις αντιλαϊκές και αυταρχικές επιλογές της, που στην προκειμένη περίπτωση έχουν στόχο το ξεπούλημα των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικά συμφέροντα».
— Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Πειραιά και Νήσων με ανακοίνωση της στις 3 Μάρτη 2009 σημείωνε: «Η διαδικασία ξεπουλήματος του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ ήταν στημένη και προαποφασισμένη από την κυβέρνηση Καραμανλή στα πλαίσια του άκρατου νεοφιλελευθερισμού (…) όλα τα προηγούμενα χρόνια η πολιτική του ΠΑΣΟΚ βασίστηκε στη διαφύλαξη του δημόσιου ελέγχου του ΟΛΠ (…) Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το ξεπούλημα των λιμανιών και δεσμεύεται ότι θα κάνει ό,τι μπορεί να ανατρέψει μια ακόμα πράξη ντροπής της ΝΔ»…
Το ΚΚΕ δυστυχώς επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά. Ο λαός πρέπει επιτέλους να καταλάβει το λάθος του και στους αγώνες να το αναιρέσει.! 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροActionAid για την Παγκόσμια Μέρα Διατροφής: Φτάνει πια η σιωπή! Καιρός για φασαρία!
Επόμενο άρθροΦιλοζωϊκός Σύλλογος: αγνή, ελληνική ύπαιθρος…