Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Στο πλευρό των απεργών λιμενεργατών

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Στο πλευρό των απεργών λιμενεργατών

8

 ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6.30ΜΜ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στο πλευρό των απεργών λιμενεργατών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την τρομοκρατία
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στον απεργιακό αγώνα των λιμενεργατών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – παράδοση του λιμανιού στην κινεζική εταιρεία COSCO. Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια στέλνουν το μήνυμα της μηδενικής ανοχής απέναντι στην νέα διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την συνέχιση της ίδιας πολιτικής που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στην εργατική τάξη και το λαό, καρατομεί τις δημόσιες δαπάνες σύμφωνα και με τις οδηγίες της Ε.Ε. και παραχωρεί τη δημόσια περιουσία στο κεφάλαιο ελληνικό και ξένο.
Η απαίτηση των λιμενεργατών να ακυρωθεί η συμφωνία με τα αρπακτικά της COSCO είναι δίκαιη! Η παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων οδηγεί στην ασυδοσία του «ελεύθερου εμπορίου» με όρους εργασίας όπως στη Κίνα όπου η δημοκρατία της είναι τόσο λαϊκή όσο ήταν και η χούντα στην Ελλάδα, με τις εκτελέσεις διαδηλωτών και απεργών, εργαζομένων και φοιτητών. Είναι μια αποικιοκρατικού χαραχτήρα ιδιωτικοποίηση-εκποίηση του δημόσιου πλούτου άνευ προηγουμένου για χάρη των συμφερόντων των εφοπλιστών και των πολυεθνικών εταιριών. Με αυτά τα συμφέροντα δεν χωράει «επαναδιαπραγμάτευση» αλλά ανοικτή σύγκρουση. Γι αυτό ούτε οι απειλές του Πάγκαλου ούτε οι ρεαλιστικές εκκλήσεις της Κατσέλη δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές.
Ήδη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η κ. Μπακογιάννη, όπως και ο πολύς κ. Μίχαλος αλλά και όλες οι οργανώσεις των επιχειρηματιών έχουν συστρατευτεί με τα συμφέροντα της σημερινής καπιταλιστικής και άγρια εκμεταλλευτικής Κίνας και των φίλων τους στην Ελλάδα και την ΕΕ σε μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης της απεργίας των λιμενεργατών και στην κινδυνολογία για τις επιπτώσεις στην «τροφοδοσία του πληθυσμού». Το επόμενο βήμα τους είναι η προσπάθεια ποινικοποίησής της, η κήρυξή της ως παράνομης και καταχρηστικής.Δεν θα τους αφήσουμε! Είναι ώρα να το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και η νεολαία να στηρίξουν δυναμικά την απεργία με απεργίες αλληλεγγύης και διαδηλώσεις. Η αντίσταση στις ιδιωτικοποιήσεις είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος! Είναι ώρα να διεκδικήσουμε πίσω τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΗ, όλες τις υπηρεσίες που παρέδωσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στους ιδιώτες. Ούτε τα πανεπιστήμια, ούτε τα Λιμάνια τα χαρίζουμε σε ιδιώτες!
Οι λιμενεργάτες δίνουν την απάντηση του εργατικού κινήματος στην καταιγίδα των προκλήσεων των καπιταλιστών, στα λουκέτα και την ανεργία, στη λιτότητα και τα stage, στη θρασύτατη απαίτησή τους για κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών. Χαιρόμαστε γιατί οι απειλές και τα διλήμματα του Καραμανλή προς τους εργαζόμενους έγιναν μπούμερανγκ. Οι εργαζόμενοι δεν υποκύπτουν στις εκκλήσεις για θυσίες για να βγούμε τάχα από την παγκόσμια κρίση όταν βλέπουν τον τεράστιο πλούτο γύρω τους. Είναι οργισμένοι γιατί τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης είναι οι εκστρατείες του Χρυσοχοίδη ενάντια στη νεολαία στα Εξάρχεια και τους μετανάστες αντί να ξηλώνονται οι επιθέσεις στα δικαιώματα που μας κληρονόμησε η ΝΔ φεύγοντας.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον αγώνα των λιμενεργατών και θα στηρίζει όλους τους αγώνες που ξεσπάνε γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος για να μην φορτωθούν οι εργάτες τα βάρη της κρίσης. Καλούμε το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, την Αριστερά, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις τοπικές κινήσεις να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των λιμενεργατών μέχρι την νίκη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροActionAid για την Παγκόσμια Μέρα Διατροφής: Φτάνει πια η σιωπή! Καιρός για φασαρία!
Επόμενο άρθροΦιλοζωϊκός Σύλλογος: αγνή, ελληνική ύπαιθρος…