Αρχική Απόψεις Aρθρα Μανώλης Αγγουλές: Δεκαπέντε μήνες πέρασαν…

Μανώλης Αγγουλές: Δεκαπέντε μήνες πέρασαν…

29

 Δεκαπέντε μήνες πέρασαν από τότε που παραιτήθηκα από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου της Χίου. Συνειδητά επέλεξα τη σιωπή όλο αυτό το διάστημα ελπίζοντας, μάταια όμως, να δω τη σημερινή Δημοτική Αρχή να βελτιώνει την κακή εικόνα που δείχνει από τον Αύγουστο του 2008.
Νιώθω την υποχρέωση προς τους συνδημότες μου να καταθέσω κάποιες γενικές σκέψεις και παρατηρήσεις μου όσον αφορά τα προαναφερθέντα.
Με γνώμονα πάντοτε το γενικό συμφέρον και γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα γίνω μη αρεστός σε κείνους που επιθυμούν να κρατούν χαμηλά τον πήχη προσφέροντας φτηνές υπηρεσίες στο βωμό της μικροπολιτικής και των προσωπικών εξυπηρετήσεων, θα κάνω μια καλόπιστη κριτική.
Νομίζω ότι το δικαιούμαι μιας και ήμουν αυτός που συνέταξε το πρόγραμμα της σημερινής Δημοτικής Αρχής, συντόνισε την προεκλογική εκστρατεία, αποδέκτης των προβλημάτων του Δήμου μας γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις αγωνίες και τις ελπίδες των συνδημοτών μας καθώς και Γενικός Γραμματέας του Δήμου τα δύο πρώτα χρόνια ως την ημέρα της παραίτησής μου.
Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανύουμε με τη φιλοσοφία που ασπάσθηκε η Δημοτική Αρχή και το δρόμο που διάλεξε να πορευθεί κατόρθωσε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να διαλύσει το επιτελείο με το οποίο ξεκίνησε, δεν κατάφερε να κρατήσει ένα έμπειρο στέλεχος όπως είναι ο κ. Ρισκάκης, κατέστησε ανενεργό τον κ. Μάντικα, η απενεργοποίηση του οποίου αποτελεί πολυτέλεια ιδιαίτερα στον πολιτιστικό τομέα, αποφάσισε την απομάκρυνση του Δημήτρη Πατελίδα από τα κέντρα παραγωγής έργου, ενός ικανότατου στελέχους με γνώσεις και εμπειρία στο αντικείμενό του, καθώς και τη μη χρησιμοποίηση της Μαρίας Βαλανιδά και του Γιώργου Κερμπάτσου, προσώπων, με πολλά προσόντα και εμπειρία, όπως και κάποιων άλλων ικανών που ξεχάστηκαν.
Λάθη που οφείλονται κατά τη γνώμη μου σε επιλογές συνδιαλλαγής και παροτρύνσεις κακών συμβούλων των γνωστών αυλοκολάκων. Αποφάσεις που δηλώνουν αχαριστία και αγνωμοσύνη.
Σήμερα διακρίνω μια Δημοτική Αρχή που πελαγοδρομεί με αδύναμα φτερά και το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί θλίψη και απογοήτευση, μια Δημοτική Αρχή χωρίς όραμα, στόχους και δυνατότητες επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου της Χίου που είχε υποσχεθεί.
Σκοπός του σημερινού μου άρθρου είναι να κρούσω τον κώδωνα με την ελπίδα στο χρόνο που απομένει να προσπαθήσουν οι διοικούντες να βελτιώσουν την κακή σημερινή εικόνα, μια εικόνα που δείχνει ότι ο Δήμος διοικείται από κορεσμένους επαγγελματίες της πολιτικής με μοναδικό τους μέλημα το πώς θα καταφέρουν να εξαγοράσουν την ψήφο των πολιτών προσφέροντας φτηνές υπηρεσίες, πουλώντας ψεύτικες ελπίδες.
Για τη σημερινή Δημοτική Αρχή δυστυχώς τα δευτερεύοντα έγιναν πρωτεύοντα και τα πρωτεύοντα έγιναν δευτερεύοντα και η λύση των προβλημάτων του τόπου μας δεν αποτελεί πια πρώτη προτεραιότητα.
Βλέπω μια Δημοτική Αρχή που φαίνεται ότι έχει περισσότερα θέματα να κρύψει παρά να προβάλλει και τους πολίτες να εισπράττουν χαλάρωση, νιρβάνα και αλαζονεία.
Αυτός ο λαός έκανε και κάνει πολλές θυσίες και το μόνο που ζητά είναι προσφορά αγνών υπηρεσιών, υλοποίηση υποσχέσεων και πραγματοποίηση έργων που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης του.
Αν θέλεις να κοιτάξεις στα μάτια τους συνανθρώπους σου δεν πρέπει να πάψει να αγωνίζεσαι και να υποκύπτεις σε ανίερες συμφωνίες για την ανακατάληψη της εξουσίας πετώντας στη φωτιά τα ανθρώπινα όνειρα, γιατί δε θα αντέξει για πολύ η κοροϊδία αυτών που χωρίς ψυχή, χωρίς συνείδηση με ψέμα και δόλο πορεύονται.

του Μανώλη Αγγουλέ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» για τα μέτρα Χρυσοχοείδη
Επόμενο άρθροΜια ώρα πίσω την Κυριακή, 25/10