Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής

Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής

24

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  


Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009 ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής που καθιέρωσε η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε.  να είναι η 16 Οκτωβρίου κάθε έτους με κύριο στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη παρουσίασε ένα πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους αφιερωμένο στην υγιεινή διατροφή.


Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Φ.Ο.Β. κ. Π. Στείρος ο οποίος μίλησε για το ενδιαφέρον που δείχνει το Σωματείο στη νέα γενιά, αναφέρθηκε στην απειλή της πείνας και της παχυσαρκίας που απειλούν εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη μας με την Ελλάδα να έρχεται δεύτερη στη Ευρ. Ένωση και έκτη παγκοσμίως στην παιδική παχυσαρκία και επεσήμανε το ρόλο των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας πάνω στη βάση ότι η υγιής ενηλικίωση περνά και από τη σωστή διατροφή.


Στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τον καραγκιόζη διαιτολόγο στο θέατρο σκιών από το δάσκαλο Σταύρο Σπυράκη σε κείμενα της δασκάλας Πέρδικας Μάκρα.


Ακολούθησε ένα απόσπασμα από την εκπομπή «Το κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, που επιμελήθηκε ο Α. Νικολάου.


Το λόγο πήρε ο Γεώργιος Πολίτης διαιτολόγος – διατροφολόγος που εξήγησε στα παιδιά την αξία των τροφίμων και τις αρχές της υγιεινής διατροφής.


Η εκδήλωση έκλεισε όταν τα παιδιά μεταφέρθηκαν σ’ ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο όπου τους προσφέρθηκαν υλικά να φτιάξουν το δικό τους κολατσιό και να δοκιμάσουν παραδοσιακές γεύσεις δεκατιανών που έφτιαξαν οι κυρίες του Φ.Ο.Β.


Τα παιδιά έφαγαν, οι γονείς υπέβαλαν ερωτήσεις στον κ. Γ. Πολίτη και όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι αφού πήραν για αναμνηστικό τους ένα σουπλά με τον καραγκιόζη δίπλα στην διατροφική πυραμίδα να μονολογεί: «Να φάμε, να πιούμε και γνωστικοί να κοιμηθούμε…».


Ευχαριστίες στα αρτοποιεία Κλούρα και Αρβανιτάκη και στο Ζαχαροπλαστείο α la creme για τις χορηγίες τους.


Εκ του Ομίλου

Διαφήμιση