Αρχική Νέα Τοπικά Καρδάμυλα: μέσω μελέτης ψάχνουν νέες καλλιέργειες στα Καρδάμυλα

Καρδάμυλα: μέσω μελέτης ψάχνουν νέες καλλιέργειες στα Καρδάμυλα

8

“Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της  ερευνητικής μελέτης: «Εδαφολογικές αναλύσεις με σκοπό την διερεύνηση δυνατότητας νέων καλλιεργειών στα όρια του Δήμου Καρδαμύλων», που γίνεται στα πλαίσια της προγραμματικής μας σύμβασης με το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας ( Ινστιτούτο Εδαφολογίας Θεσσαλονίκης)”, σημειώνει σε σχετικό δελτίο τύπου ο Δήμος Καρδαμύλων και συνεχίζει:
      Ειδικό κλιμάκιο επιστημόνων επισκέφτηκε  πριν από λίγες ημέρες τον Δήμο Καρδαμύλων και έλαβε δείγματα  εδάφους  σε όλη την έκταση του με σκοπό την ανάλυση τους. Η μελέτη θα καταλήξει σε προτάσεις για συντεταγμένες καλλιέργειες και παροχή καλλιεργητικών συμβουλών, λαμβάνει δε υπόψη την ιδιαιτερότητα της περιοχής, η οποία είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο NATURA 2000.
      Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη είναι και η μελέτη για την ανάπτυξη καστανοκαλλιέργειας στα Δ. Δ. Βικίου και Καμπιών.
      Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να υπάρξει αντιστροφή της ζοφερής πραγματικότητας που χαρακτηρίζει την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής (συνεχώς μειούμενο αγροτικό εισόδημα, φυγή νέων από την ύπαιθρο κ.λ.π.). Δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την καλύτερη αξιοποίηση των αγροτικών πόρων της περιοχής, ανάπτυξη νέων καλλιεργειών και προσδιορισμός αναπτυξιακών κατευθύνσεων εναρμονισμένων με τις αρχές της «αειφορίας».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροβολή της Χίου στο ΣΚΑΙ
Επόμενο άρθροΙσίδωρος Κάργατζης, συμμετοχή σε μαραθώνιο στο Παρανέστι Δράμας