Αρχική Νέα Τοπικά Μνημόνιο συνεργασίας του Δ. Ροδίων με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Μνημόνιο συνεργασίας του Δ. Ροδίων με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

12

 Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Ροδίων με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Σκοπός του μνημονίου είναι η από κοινού σχεδίαση και ανάπτυξη προγραμμάτων έρευνας, μελετών-αναφορών και σχεδίων καινοτομίας με στόχο την τακτική επιστημονική καταγραφή των χαρακτηριστικών της πόλης της Ρόδου, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων, των φυσικών πόρων, των υποδομών και της σύνθεσης του ανθρώπινου δυναμικού.


Η αξιοποίηση των παραπάνω θα ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη με την ένταξη της πολυπολιτισμικής και της τεχνολογικής συνιστώσας στην οργάνωση της ζωής και των δικτύων της πόλης σε τομείς όπως:


-η Πολιτιστική και Τουριστική Ανάπτυξη,


-ο τομέας των Διεθνών Σχέσεων και Δικτύων Μεσογειακών Πόλεων,


-η Διάχυση της Καινοτομίας & Νέων Τεχνολογιών – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,


-οι Αστικές Υποδομές και η Περιβαλλοντική Αειφορία,


-η Κοινωνική Συνοχή,


-η βελτίωσης διοικητικής ικανότητας για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.


Επίσης, σκοπός του μνημονίου είναι η οργάνωση πολλαπλών εργαλείων όπως φόρουμ, έρευνες, πιλοτικά προγράμματα, εκπαιδευτικά σεμινάρια, καινοτόμες πρωτοβουλίες, ομάδες εργασίας, υλοποίηση προγραμμάτων, δραστηριοτήτων, διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, γεγονότων και εκδηλώσεων. Η ισχύς του Μνημονίου είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 και μπορεί να παραταθεί μετά από κοινή απόφαση.


ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροβολή της Χίου στο ΣΚΑΙ
Επόμενο άρθροΙσίδωρος Κάργατζης, συμμετοχή σε μαραθώνιο στο Παρανέστι Δράμας