Αρχική Νέα Τοπικά Ισ. Μπουρνιά: πρόταση για εξωραϊσμό Κάμπου

Ισ. Μπουρνιά: πρόταση για εξωραϊσμό Κάμπου

6

 
Νομαρχιακός Συνδυασμός
Ψυχάρη 4, Χίος 82 100_____________________________________________________Προς: τον κ. Νομάρχη και το  Νομαρχιακό Συμβούλιο Χίου


          
      
        Χίος, 22 Οκτωβρίου 2009


ΠΡΟΤΑΣΗ1. Άμεσα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, σε συνεργασία με τη το Δήμο Χίου την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων να αιτήσει συνεργασία, έγκριση κονδυλίων και υλοποίηση προγράμματος Ολοκληρωμένου Εξωραϊσμού στοιχείων πολιτισμού και τουρισμού, σε περιοχές που τελούν υπό ειδικό καθεστώς, όπως ο Κάμπος της Χίου, κατά τα πρότυπα των Αθηνών και Πειραιά κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και ιδιαιτέρως για τις προσόψεις των κτιρίων. 
        Παρεμβάσεις να γίνουν σε μαντρότοιχους, σε στέρνες, μαγγανοπήγαδα, 
        βοτσαλωτές αυλές και προσόψεις των κτιρίων με την σύμφωνη γνώμη, τον
        έλεγχο και την επίβλεψη της αρμόδιας Εφορείας.

2. Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την επίσπευση των διαδικασιών και την διευκόλυνση από πλευράς οικοδομικών αδειοδοτήσεων για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων του Κάμπου δηλαδή κίνητρα, ώστε να διευκολυνθεί το σύνολο των ιδιοκτητών στην συμμετοχή του προγράμματος. 


3. Συγκεκριμένα προκειμένου να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες πρότεινουμε νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα καθιστά υποχρεωτική την αποκατάσταση τουλάχιστον των μαντρότοιχων και των προσόψεων όλων των κτιρίων κατά μήκος των κεντρικών οδών1 του Κάμπου και θα ορίζει ότι για την εκτέλεση των εργασιών δεν θα απαιτείται άδεια από την αρμόδια πολεοδομία. Θα αρκεί μία αναγγελία και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη στον Δήμο. Παράλληλα, θα προβλέπει επιδότηση του κόστους αποκατάστασης κατά ένα συγκεκριμένο ποσό ανά τ.μ., όπως επίσης και έκπτωση της δαπάνης κάθε ιδιοκτήτη από το φορολογητέο εισόδημά του.4. Μέχρις ότου εγκριθεί και εφαρμοστεί το εν λόγω πρόγραμμα τα χρήματα τα οποία ενέκρινε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, που φτάνουν στο ποσό των 500.000 ευρώ να διατεθούν σε κοινόχρηστους χώρους του Κάμπου ή και μέσω Προγραμματικής Σύμβασης σε κτίσματα Δημοτικά ή Δημόσιων Κληροδοτημάτων.


Η παραπάνω πρόταση πέραν των άμεσων οφελών και κινήτρων θα τονώσει και την τοπική αγορά.Για το Νομαρχιακό Συνδυασμό
Ισαβέλλα Αδ. Μπουρνιά
Νομαρχιακή Σύμβουλος Χίου
«Χίος, Νέα Εποχή ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ»


 


κοιν: Βουλευτές Χίου κ.κ. Τσουρή και Μουσουρούλη


1 Οι κεντρικοί οδοί του Κάμπου να ορισθούν από Επιτροπή που θα αποτελείται από εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού,  εκπρόσωπο του Υπουργείου  Μεταφορών και Δικτύων καθώς και εκπρόσωπο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (εκπρόσωπο της Τροχαίας) που θα οριστούν από τα αρμόδια Υπουργεία.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚωστής Μουσουρούλης- Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου
Επόμενο άρθροΒασίλης Αργυριάδης: κριτική για τη “δεξιά τσέπη του ράσου”