Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου: Αλληλεγγύη στους αγωνιστές της Λευκίμμης

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου: Αλληλεγγύη στους αγωνιστές της Λευκίμμης

25

 Σε δίκη με βαριές κατηγορίες σύρονται στα δικαστήρια στις 12 Νοέμβρη ο Β. Καραβαζάκης και ο Γ. Πανδής.
Ο Βασίλης Καραβαζάκης είναι στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αγωνιστής του κινήματος των Λευκιμαίων ενάντια στην δημιουργία του παράνομου ΧΥΤΑ.
Ο Γιάννης Πανδής συμμετέχει στην σημερινή συντονιστική επιτροπή ενάντια στον ΧΥΤΑ.


Πρόκειται για τον ΧΥΤΑ για τον οποίο κατασπατάλησαν τα χρήματα των φορολογουμένων προκειμένου να κατασκευάσουν ένα έργο που δεν θα ήταν δυνατόν να λειτουργήσει ποτέ. Ένα έργο που δεν πήρε ποτέ άδεια λειτουργίας και που σε ένα χρόνο (που θα αλλάξουν οι περιβαλλοντικοί όροι που καθορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση) θα είναι παντελώς αδύνατον να λειτουργήσει. Και όλα αυτά μόνο και μόνο για να τα τσεπώσουν κάποιοι “κύριοι”. Μεγαλοεργολάβοι και τοπικοί άρχοντες-λαμόγια, που μετέτρεψαν τον νησί της Κέρκυρας σε κολαστήριο για τους ίδιους του κατοίκους, φέρνοντας τον καρκίνο μέσα στα σπίτια τους. Από το περιβαλλοντικό έγκλημα στο Τεμπλόνι και την προσπάθεια επέκτασής του και στην Λευκίμμη που οδήγησε στο να μετατραπεί το νησί σε έδαφος κατοχής από τα ΜΑΤ και τους μπράβους της ασφάλειας, “προκειμένου να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση του έργου, λειτουργήσει δεν λειτουργήσει” όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κερκυραίων.


Ο στρατός κατοχής – ΜΑΤ  που έχουν εγκατασταθεί στην Λευκίμμη, παρά την δήλωση της Κυρίας Γκερέκου ότι τα ΜΑΤ θα φύγουν από την Λευκίμμη την επόμενη των εκλογών, ω του θάυματος, είναι και οι “αξιόπιστοι“ μάρτυρες κατηγορίας!!! Από την καταστολή διαδηλωτών, στις αίθουσες του δικαστηρίου η μπότα του ΜΑΤατζή που σάρωσε τα πάντα στο διάβα της, καταστρέφοντας αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, εισβάλοντας σε σπίτια, βρίζοντας, ξυλοκοπώ-ντας, τρομοκρατώντας και εξευτιλίζοντας πολίτες της Λευκίμμης, που το μόνο που έκαναν είναι να εμποδίζουν την καταστροφή του τόπου τους. Οι ίδιοι γνωστοί-γνωστοί που τους έστειλαν να ψηφίσουν σε εκλογικό τμήμα της Καισαριανής στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές με αποτέλεσμα, στο εν λόγω εκλογικό τμήμα, να έρθει πρώτο κόμμα το ΛΑΟΣ με δεύτερη την φασιστική οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.


Αντί να δικάζονται αυτοί που κατάντησαν το νησί – ύστερά από σαράντα χρόνια ανηλεούς τουριστικής εκμετάλλευσης- να μην έχει μια σύγχρονη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, αντί να δικάζονται εκείνοι που με τις ευλογίες της προηγούμενης αλλά και της τωρινής κυβέρνησης, προσπάθησαν να μετατρέψουν και τη Λευκίμμη σε ναρκοπέδιο καρκίνου και έδαφος κατοχής μόνο και μόνο για να τσεπώσουν κονδύλια, δικάζονται οι αγωνιστές που υπερασπίστηκαν τον τόπο τους κόντρα στα μεγαλοσυμφέροντα.


* Ζητάμε την άμεση απαλλαγή του συντρόφου Βασίλη Καραβαζάκη καθώς και όλων των κατηγορουμένων αγωνιστών της Λευκιμης από όλες τις ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες .
* Να φύγουν τα ΜΑΤ από την Λευκίμμη.
* Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την δημιουργία ΧΥΤΥ και μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΊδρυση Γενικού Λυκείου στην πόλη της Χίου
Επόμενο άρθροΠαγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ- πρόσκληση για Γενική Συνέλευση