Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκός Σύλλογος: ποιος αναλαμβάνει τα έξοδα ενός σκύλου;

Φιλοζωϊκός Σύλλογος: ποιος αναλαμβάνει τα έξοδα ενός σκύλου;

4


Το εικονιζόμενο σκυλί εγκαταλείφθηκε στα Ρεστά πριν μήνες και κατέβηκε, ψάχνοντας για σπίτι και τροφή, στα Λιβάδια. Οι κάτοικοι της περιοχής του Χριστού την τάισαν και την φρόντισαν. Προφανώς ήταν ήδη άρρωστη γιατί σιγά-σιγά άρχισε να καταπέφτει. Την προηγούμενη εβδομάδα έπαψε να βλέπει και από τα δύο μάτια και δεν μπορούσε πλέον να σταθεί στα πόδια της. Μία από τις προστάτιδες της τηλεφώνησε στο Φιλοζωικό Σύλλογο. Το σκυλί μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε πιθανότητα ίασης ή εάν θα γινόταν ευθανασία.
   Τέτοια περιστατικά, χτυπημένα σκυλιά και γατιά που έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης, ετοιμοθάνατα, άρρωστα σκυλιά, αδέσποτα που πρέπει να στειρωθούν για να μην αναπαραχθούν και γεμίσει η πόλη κουτάβια, αντιμετωπίζουν κάθε εβδομάδα τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου. Είναι ήδη χρονοβόρα και ψυχοφθόρα η διαδικασία της περισυλλογής, της ανάρρωσης ή της ευθανασίας και του ενταφιασμού αλλά παρόλα αυτά τα πέντε ενεργά μέλη του Συλλόγου δουλεύουν εθελοντικά από αγάπη για τα ζώα. Δεν έχουν ούτε χρόνο, ούτε διάθεση να ζητάνε χρήματα από τους ήδη επιβαρυμένους οικονομικά πολίτες για κάτι που σύμφωνα με το Νόμο είναι υποχρέωση των Δήμων.
   Οι Δήμοι του νησιού εφόσον εκμεταλλεύονται τη δωρεάν εργασία του Φιλοζωικού και δεν μπορούν να συστήσουν υπηρεσία με εξειδικευμένο προσωπικό για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ας πληρώσουν τουλάχιστον τα φάρμακα και τους κτηνιάτρους.
   Στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε πως την Τρίτη 27/10/09 υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Καρδίτσας και του τοπικού ζωοφιλικού σωματείου για την ιατρική εξέταση, θεραπεία τραυματισμένων, τη στείρωση και τη σήμανση, την επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον ή την υιοθεσία των αδέσποτων σκύλων της πόλης (zougla.gr). Επίσης στην εφημερίδα «Γεγονότα» της 22ας Οκτωβρίου διαβάσαμε πως ο Δήμος Αριδαίας θα στειρώσει άμεσα όλα τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης και θα προβεί σε καταγραφή όλων των δεσποζόμενων σκύλων και των ιδιοκτητών τους. Τελικά μόνο οι Δήμοι της Χίου αρνούνται να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά το πρόβλημα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΊδρυση Γενικού Λυκείου στην πόλη της Χίου
Επόμενο άρθροΠαγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ- πρόσκληση για Γενική Συνέλευση