Αρχική Απόψεις Aρθρα Βασίλης Μαυρέλος: ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ,STAGES ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Βασίλης Μαυρέλος: ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ,STAGES ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

19

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΒΕΙΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ(ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ,STAGES ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)
  
     
      Η αύξηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας, είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών κι έχει σαν στόχο την μεγαλύτερη εκμετάλλευση  των εργαζομένων προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
      Στα πλαίσια αυτών των πολιτικών αλλά και για την απόκτηση εκλογικής πελατείας  οι κυβερνήσεις της χώρας μας προώθησαν και για το δημόσιο ρυθμίσεις που περιόρισαν τη μόνιμη και σταθερή εργασία και αύξησαν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις με στόχο την εξίσωση των εργασιακών σχέσεων στο κατώτερο επίπεδο
      Οι επιλογές αυτές συνοδεύτηκαν με μια πρωτοφανή επίθεση στη μονιμότητα (πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΕΙΑ, συνταγματική αναθεώρηση).Η αύξηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (μερική απασχόληση, έκτακτοι, ωρομίσθιοι, συμβάσεις έργου, stages,ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι,κλπ) οφείλεται και στις πελατειακές και λαφυραγωγικές πολιτικές των κομμάτων εξουσίας, αφού κατά περίπτωση οι προσλήψεις  του παραπάνω προσωπικού  γινόταν κατά κανόνα  με ρουσφετολογικό τρόπο και διαδικασίες.
      Σήμερα, οι μορφές αυτές έχουν οδηγήσει στην αλλαγή του χάρτη των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό χώρο, έχουν αρνητικές επιπτώσεις στους πολίτες, στη λειτουργία των υπηρεσιών, στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά  δικαιώματα των εργαζομένων.
       Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την κατάργηση των stages  και μάλιστα μόνο στο δημόσιο  υπηρετούν δημοσιονομικές και άλλες σκοπιμότητες και δε δίνουν διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες,οι πολίτες και οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Διεκδικούμε:
* Την κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και και κάθε μορφής επισφαλούς εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
* Την πλήρη αναδρομική ασφαλιστική κάλυψη  των εργαζομένων σε προγράμματα STAGE.
* Την κατάργηση όλων των εκμεταλλευτικών και ρουσφετολογικών σχέσεων στο Δημόσιο (stages,ωρομίσθιοι, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου,ενοικίαση εργαζομένων, εργολαβίες) με ταυτόχρονη προκήρυξη των αναγκαίων κενών θέσεων για την κάλυψη των πάγιων αναγκών με αντικειμενικά,αδιάβλητα,αξιοκρατικά κριτήρια και ανάλογη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
* Την κατάργηση του τελευταίου νόμου που προβλέπει την εξέλιξη για τους έκτακτους αορίστου χρόνου και την μονιμοποίηση τους.


<<για να μην πετάξουμε μαζί με τ’απόνερα και το παιδί!>>
   
 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΕΛΟΣ
                       Μέλος του Γενικού Συμβουλίου  της ΑΔΕΔΥ
 από το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς Δημοσίου
                                      email- maurelos@otenet.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΊδρυση Γενικού Λυκείου στην πόλη της Χίου
Επόμενο άρθροΠαγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ- πρόσκληση για Γενική Συνέλευση