Αρχική Νέα Τοπικά Οφειλές ΟΠΑΔ από το 2008: μικρή πίστωση χρόνου από φαρμακοποιούς- γιατρούς

Οφειλές ΟΠΑΔ από το 2008: μικρή πίστωση χρόνου από φαρμακοποιούς- γιατρούς

16

Της Κλαίρης Κάβουρα

Εν αναμονή εξόφλησης από τον Οργανισμό Περίθαλψη Ασφαλισμένων Δημοσίου, παραμένουν οι συμβεβλημένοι γιατροί με το συγκεκριμένο ταμείο, καθώς και οι φαρμακοποιοί, ενώ σε περίπτωση που δεν διευθετηθεί το θέμα άμεσα, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τους γιατρούς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση του ΟΠΑΔ στην παροχή δαπανών, δεδομένου ότι κάποιοι είναι απλήρωτοι από τα τέλη του 2008.


Όπως ανέφερε στη «Δ» ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, Γιάννης Σταυράκης θα δώσουν μια πίστωση χρόνου στη νέα Κυβέρνηση για να ομαλοποιήσει την κατάσταση μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ είναι στα σχέδια του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να συναντηθεί με την Υπουργό. Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρξουν εξελίξεις θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.


Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου. «4 μήνες χρωστάει ο ΟΠΑΔ στους φαρμακοποιούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, Θοδωρής Νικολαϊδης, στέλνοντας τελεσίγραφο στους αρμόδιους, ότι αν μέχρι τις 10 του μήνα δεν τους εξοφλήσουν τουλάχιστον τους 2 μήνες, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. «Ο ΟΠΑΔ από το 2002 που ιδρύθηκε πάντα καθυστερεί να εξοφλήσει γύρω στους 3 μήνες. Πέρσι έφτασε τους 5. Ξέφυγε γι αυτό και αντιδράσαμε», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι ίδιο θα συμβεί και φέτος, αν δεν τους εξοφλήσουν.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 30 Οκτωβρίου 2009 (DIMOKRATIKI.ORG) 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπάντηση Νομαρχίας σε ανακοίνωση Συνδυασμού «Χίος Νέα Εποχή – Νέα Δύναμη» σχετικά με το έργο της αποκατάστασης μαντρότοιχων στον Κάμπο
Επόμενο άρθροΟμιλία στο ΟΜΗΡΕΙΟ για τη χρήση νέων τεχνολογιών στη διαδικασία μάθησης