Αρχική Πολιτισμός Βιβλία Αθηνά Ντάλας – Ντάμης: Στιγμές Ζωής – Έρωτας στη σκιά του πολέμου

Αθηνά Ντάλας – Ντάμης: Στιγμές Ζωής – Έρωτας στη σκιά του πολέμου

18

 ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ


 

Οι εκδόσεις «Πυξίδα», παρουσιάζουν με μεγάλη χαρά  το νέο βιβλίο της αείμνηστης συμπατριώτισσας μας συγγραφέως, Αθηνάς Ντάλας – Ντάμης: Στιγμές Ζωής – Έρωτας στη σκιά του πολέμου.

 Η Νταϊάνα, δεύτερης γενιάς Χιώτισσα  μετανάστης στις ΗΠΑ, φτάνει στην Ελλάδα παραμονές της κήρυξης του Ελληνοϊταλικού πολέμου, προκειμένου να θάψει την μητέρα της στα χώματα της πατρίδας. Εδώ γνωρίζει για πρώτη φορά από κοντά αρκετούς από τους συγγενείς της, μεταξύ των οποίων και τον εξάδελφο της Δαμιανό ο οποίος αποτελεί το «δεξί χέρι» του δικτάτορα Μεταξά. Μεταξύ τους θα πλεχθεί μία ερωτική ιστορία η οποία θα εξελιχθεί παράλληλα με τα γεγονότα της Ιταλικής εισβολής στην Ελλάδα.


    Η Αθηνά Ντάλας – Ντάμης παρουσιάζει τα ιστορικά γεγονότα της εποχής μεσα από το φίλτρο ενός απαγορευμένου έρωτα μεταξύ δύο πρώτων ξαδελφιών μιας  χιώτικης οικογένειας. Πρόκειται για το Κύκνειο Άσμα της συγγραφέως. Ο θάνατος της θα διακόψει απότομα την συγγραφή του έργου. Έτσι τα δύο τελευταία κεφάλαια θα γραφτούν από τον επιμελητή της έκδοσης κατόπιν υποδείξεως και επιθυμίας του συζύγου της συγγραφέως.


Μετάφραση: Μαριγώ Αρακά – Ανδρεάδη
Επιμέλεια έκδοσης: Παντελής Καβύρης
ISBN: 978- 960-98474-5-2

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπάντηση Νομαρχίας σε ανακοίνωση Συνδυασμού «Χίος Νέα Εποχή – Νέα Δύναμη» σχετικά με το έργο της αποκατάστασης μαντρότοιχων στον Κάμπο
Επόμενο άρθροΟμιλία στο ΟΜΗΡΕΙΟ για τη χρήση νέων τεχνολογιών στη διαδικασία μάθησης