Αρχική Απόψεις Aρθρα Βασίλης Μαυρέλος: και πάλι ΜΠΡΟΣΤΑ με τη ΔΥΝΑΜΗ και το ΔΙΚΙΟ των...

Βασίλης Μαυρέλος: και πάλι ΜΠΡΟΣΤΑ με τη ΔΥΝΑΜΗ και το ΔΙΚΙΟ των νέων αγώνων

12

   και πάλι ΜΠΡΟΣΤΑ με τη ΔΥΝΑΜΗ και το ΔΙΚΙΟ των νέων αγώνων
                                                                                 του Βασίλη Μαυρέλου*
   
    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο οξύνονται όλο και περισσότερο ως αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών επιλογών που ακολουθούνται τις τελευταίες δεκαετίες.
    Η πρόσφατη κρίση και η προσπάθεια των οικονομικά ισχυρών να ρίξουν τα βάρη της στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας έχει ως αποτέλεσμα την παραπέρα υποβάθμιση της θέσης των εργαζομένων.
    Η νέα κυβέρνηση που αναδείχτηκε από τις εκλογές στις 4 Οκτώβρη θα κριθεί από την πολιτική που θα ακολουθήσει απέναντι στα μεγάλα  προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες και ιδιαίτερα από την οικονομική και φορολογική πολιτική από την πολιτική της για το κοινωνικό κράτος, την ανεργία, την παιδεία, την υγεία, τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων.
    Με βάση τις παραπάνω θέσεις, την κατάσταση των Δημοσίων Υπηρεσιών, την οξύτητα των κοινωνικών, οικονομικών, εργασιακών και ασφαλιστικών προβλημάτων, ιεραρχούμε και επαναδιατυπώνουμε προς τη νέα κυβέρνηση το παρακάτω πλαίσιο :                                                                                                    


* Να σταματήσει ΤΩΡΑ η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος των Δημοσίων Υπηρεσιών, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών στην παιδεία και στην υγεία
* Να πάψει επιτέλους το κράτος να αντιμετωπίζεται ως λάφυρο του εκάστοτε νικητή των εκλογών και στο όνομα της αποκομματικοποίησης να προωθείται κάθε φορά μια νέα κομματικοποίηση.
* Να γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για την αντικειμενική, διάφανη διαδικασία πρόσληψης και την αξιοκρατική στελέχωση των Δημοσίων υπηρεσιών.
* Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ για την ικανοποίηση των πάγιων αναγκών του Δημοσίου.
* Να κατοχυρωθούν και να διευρυνθούν  τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Να μην υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΕΚ, που οδηγεί στην κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης στο Δημόσιο και φαλκιδεύει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών. Να επιχορηγηθεί άμεσα το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων και να μην οδηγηθεί στο δανεισμό και στη διάλυσή του.
* Να τελειώνουμε με την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στο Δημόσιο εδώ και πολλά χρόνια. Να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις με βάση το σημερινό κόστος ζωής και να εφαρμοστεί νέο μισθολόγιο με κατώτατο βασικό μισθό 1350 €.
 Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ


1.Να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την προβολή και την ανάδειξη των αιτημάτων μας.


2.Να πραγματοποιήσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις (συλλαλητήριο, στάση εργασίας) το επόμενο διάστημα με αιχμή  την άμεση επιχορήγηση από τον κρατικό προυπολογισμό του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ.


3. Να υλοποιήσει προηγούμενη απόφασή του για 24ωρη απεργία ανάλογα με τις εξελίξεις.
                                                                                                             


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:Με αφορμή τη συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με τη Διοίκηση της ΑΔΕΔΥ σήμερα 2/11/2009 εν όψει της κατάθεσης του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2010 έχουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:


Καμία συγκεκριμένη απάντηση δε δόθηκε από τον Υπουργό στα αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων(πραγματικές αυξήσεις,νέο μισθολόγιο με 1350 ευρώ κατώτερο μισθό,άμεση επιχορήγηση του ΟΠΑΔ και του Ταμείου Πρόνοιας,αύξηση των δαπανών για Παιδεία,Υγεία,μη υλοποίηση της απόφασης του ΔΕΚ) που τέθηκαν απ’την ΑΔΕΔΥ.


Ο Υπουργός αναφέρθηκε στα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα,στην ανάγκη για περικοπές στις δαπάνες και δήλωσε ότι οι όποιες επιλογές της κυβέρνησης θα συγκεκριμενοποιηθούν  και θα γνωστοποιηθούν με τον προϋπολογισμό.


Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η  νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει παρόμοια  πολιτική με την προηγούμενη,με αποτέλεσμα την περαιτέρω όξυνση  των προβλημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.Μόνη λύση  η οργάνωση και η ανάπτυξη ενωτικών
αποφασιστικών και αγωνιστικών παρεμβάσεων που θα ανοίγουν το δρόμο για την επίλυση των προβλημάτων μας.*Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ από το Δίκτυο Συνδικαλιστών
                                                                                         Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Κ.Μουσουρούλη με Μ. Γιαννάκου
Επόμενο άρθροΟφειλές ΟΠΑΔ από το 2008: μικρή πίστωση χρόνου από φαρμακοποιούς- γιατρούς