Αρχική Νέα Τοπικά Κ. Αφενδούλης: ξεκινάμε περιπολίες με μηχανές

Κ. Αφενδούλης: ξεκινάμε περιπολίες με μηχανές

19

Της Κλαίρης Κάβουρα


Συνελήφθη έξω από σούπερ μάρκετ στη Σύρο ο δράστης κλοπής του ΑΤΜ Αγροτικής Τράπεζας Χίου που ήταν εγκατεστημένο σε κτίριο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου είχε αφαιρέσει. 12.000 ευρώ, στις 12-13/10.


Ο ίδιος κατηγορείται επίσης και για την διάρρηξη χρηματοκιβωτίου που έλαβε χώρα την 13-14/06 σε κτίριο του Δήμου Αγίου Μηνά και αφαίρεσε 15.000 ευρώ.


Μετά τη σύλληψη του δράστη στη Σύρο και στο στάδιο της προανάκρισης, αφού αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν πληροφορίες, (τρόπος δράσης, DNA, εντυπώματα παπουτσιών κλτ) προέκυψε ότι δράστης των προαναφερόμεων κλοπών είναι το ίδιο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, Κυριάκο Αφενδούλη, ο δράστης ήταν πολύ καλά οργανωμένος και προσεκτικός. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι έμπειροι αστυνομικοί εξιχνιάζοντας τα στοιχεία μπορούν να καταλάβουν ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που πραγματοποίησε τις 2 κλοπές,


2 διαβατήρια


Ο εν λόγω δράστης σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση είναι ομογενής από το Βέλγιο, γεννήθηκε το 1969 και ήταν κάτοχος 2 διαβατηρίων. Αφίχθη στη Χίο στις 06 Ιουνίου μαζί με μια φίλη του αλλοδαπή, Τσέχικης καταγωγής, ενώ διέμειναν σε ξεχωριστά καταλύματα στην πόλη της Χίου. Αναχώρησαν μετά από 10 ημέρες.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί μας, ο εν λόγω δράστης χρησιμοποιώντας τροχό διέρρηξε το πίσω μέρος του ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας και στη συνέχεια το χρηματοκιβώτιο στον Δήμο Αγίου Μηνά. Την επόμενη ημέρα κατέθεσε σε τράπεζα της Χίου το ποσό των 9.000 ευρώ και όχι παραπάνω για να μην χρειαστεί να δικαιολογήσει το ποσό.


Για την προστασία του πολίτη


Δέκα άτομα θα στελεχώνουν την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος στο νησί μας. Σύμφωνα με τον κ. Αφενδούλη, δύο μηχανές πρωί-απόγευμα θα τριγυρίζουν στην πόλη μας, προσφέροντας άμεση βοήθεια στον πολίτη που την χρειάζεται, καθώς θα παρουσιάζονται στις γειτονιές για παν ενδεχόμενο. Ωστόσο, όπως ο ίδιος είπε στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας χρειάζεται και η συνεργασία του πολίτη.


«Στη Χίο θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», διαβεβαίωσε, ενώ σχολιάζοντας τα νέα μέτρα και τις κινήσεις του νέου Υπουργού, δήλωσε στη «Δ»: «Όταν οριστικοποιηθούν τα μέτρα, όποια και να είναι είμαστε υποχρεωμένοι να τα τηρήσουμε. Θα είμαστε σε καλό δρόμο αν τα μέτρα αυτά προκύψουν μετά από ώριμη σκέψη».


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009 (dimokratiki.org)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Κ.Μουσουρούλη με Μ. Γιαννάκου
Επόμενο άρθροΟφειλές ΟΠΑΔ από το 2008: μικρή πίστωση χρόνου από φαρμακοποιούς- γιατρούς