Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Συνάντηση Κ.Μουσουρούλη με Μ. Γιαννάκου

Συνάντηση Κ.Μουσουρούλη με Μ. Γιαννάκου

26

 Δευτέρα, 2.11.2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟ Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, συναντήθηκε, σήμερα, με την Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κα Μαριέττα Γιαννάκου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα της επικαιρότητας, αλλά και ζητήματα για την ενσωμάτωση της νησιωτικής διάστασης στις πολιτικές συνοχής της Ε.Ε. 


Κατά τη συνάντηση, ο Κ. Μουσουρούλης υπογράμμισε:


« Ο νέος προϋπολογισμός της Ε.Ε. θα κληθεί να εξυπηρετήσει τις πολιτικές και τις προτεραιότητες της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Με στόχο την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων, η Ένωση συζητά νέες δράσεις για το κλίμα και την ενέργεια, νέες κατευθύνσεις στους τομείς των μεταφορών και εντείνει τη συνεργασία της στον τομέα της Δικαιοσύνης και των Εσωτερικών Υποθέσεων, με έμφαση στο θέμα της μετανάστευσης.


Ο μελλοντικός Κοινοτικός προϋπολογισμός πρέπει να συμπεριλαμβάνει πολιτικές για την επίτευξη της κοινωνικής συνοχής, ως βασικής έκφρασης αλληλεγγύης, αλλά και μέσα για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας σε όλες τις περιοχές της Ένωσης.


Στο πλαίσιο αυτό, η ενσωμάτωση της χωρικής διάστασης στο ευρύτερο πλαίσιο της Πολιτικής της Συνοχής, είναι θετική εξέλιξη. Η ενσωμάτωση αυτή μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εξειδίκευσης παρεμβάσεων με χωρική διάσταση, όπως π.χ. με την υιοθέτηση μίας πολιτικής για τα νησιά της Ε.Ε. Η Ελλάδα έχει μεγάλο ενδιαφέρον στην ενίσχυση αυτής της διάστασης, κυρίως, λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της χώρας, σχετικής με τον έντονο νησιωτικό χαρακτήρα της. Επίσης, κρίσιμη χαρακτηρίζεται και η βελτίωση των όρων προσβασιμότητας σε δια-περιφερειακό και ενδο-περιφερειακό επίπεδο, μέσα, πάντα από το πρίσμα της χωρικής διάστασης, η οποία θα ενίσχυε, σε σημαντικό βαθμό, την αναπτυξιακή πορεία των Περιφερειών».


Τέλος, ο Βουλευτής Χίου πρότεινε στην κα Γιαννάκου – η οποία και συμφώνησε – για τη διοργάνωση συνάντησης των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, με τους Βουλευτές των νησιωτικών περιοχών της χώρας μας για τα ζητήματα αυτά.
Πολιτικό Γραφείο Κωστή Μουσουρούλη
Βουλευτή Χίου – Νέα Δημοκρατία


                                                      press@moussouroulis.gr                                                    

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒασίλης Μαυρέλος: ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ,STAGES ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Επόμενο άρθροΚ. Αφενδούλης: ξεκινάμε περιπολίες με μηχανές