Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Νομαρχίας σε ανακοίνωση Συνδυασμού «Χίος Νέα Εποχή – Νέα Δύναμη» σχετικά...

Απάντηση Νομαρχίας σε ανακοίνωση Συνδυασμού «Χίος Νέα Εποχή – Νέα Δύναμη» σχετικά με το έργο του Κολεγίου

13

 Με αφορμή την ανακοίνωση του Νομαρχιακού Συνδυασμού «Χίος Νέα Εποχή – Νέα Δύναμη» για το έργο του Κολεγίου, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
       Είναι γνωστό ότι στο έργο του Κολεγίου σημειώθηκαν καθυστερήσεις, κυρίως λόγω των νομικών εμπλοκών που υπήρξαν. Από την ημερομηνία δημοπράτησης του έργου στις 17/2/2009 υπήρξαν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σήμερα σχεδόν 10 μήνες μετά (και όχι τρία χρόνια όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση), αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης, καθώς ήδη βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.
       Αναφορικά με τον ισχυρισμό ότι στο διάστημα των καθυστερήσεων τρέχει το δάνειο για την κατασκευή του Κολεγίου, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το δάνειο θα αρχίσει να εκταμιεύεται από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. 
       Ως προς την αποκατάσταση του παρεκκλησίου του Αγίου Ιωσήφ, η Ν.Α. Χίου έχει δεσμευτεί απέναντι στον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο ότι με την έναρξη του έργου του Κολεγίου θα γίνουν και όλες οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση του παρεκκλησίου.
       Κλείνοντας, ενημερώνουμε για μια ακόμη φορά ότι η Ν.Α. Χίου καθ’ όλη τη διαδικασία απεμπλοκής του Έργου από το ΣτΕ κινήθηκε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, προκειμένου το έργο να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό.


Από το Γραφείο Τύπου Ν.Α. Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπάντηση Νομαρχίας σε ανακοίνωση Συνδυασμού «Χίος Νέα Εποχή – Νέα Δύναμη» σχετικά με το έργο της αποκατάστασης μαντρότοιχων στον Κάμπο
Επόμενο άρθροΟμιλία στο ΟΜΗΡΕΙΟ για τη χρήση νέων τεχνολογιών στη διαδικασία μάθησης