Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία Φιλοζωϊκού για Δήμο Χίου- απάντηση Δήμου για το πιάσιμο αδέσποτων

Διαμαρτυρία Φιλοζωϊκού για Δήμο Χίου- απάντηση Δήμου για το πιάσιμο αδέσποτων

7

 ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
αρ. μητρ. Πρωτ. Χίου 467/30-09-96
Τ.Θ. 41, Χίος 82100, www.chiosaws.org, τηλ.6907758394


ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕ ΦΤΗΝΑ Ο ΠΑΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΩΡΑ…


   Μπήκε στο αρχείο για την Ελληνική Δικαιοσύνη η υπόθεση για τα σκυλιά που εξαφανίστηκαν την 23η Αυγούστου 2002, κατόπιν εντολής του τότε αντιδημάρχου καθαριότητος Πάνου Αναγνώστου, εφόσον σύμφωνα με το Νόμο 3346 του 2005 παραγράφηκαν όσα αδικήματα διεπράχθησαν έως την 17η Ιουνίου 2005 και επισείουν ποινή μικρότερη του ενός έτους. Σχετική βιβλιογραφία για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την υπόθεση στις εφημερίδες του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου 2002.
   Οι κάτοικοι της Ευαγγελίστριας και τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου θυμούνται τον τρόπο με τον οποίο τους εξαπάτησε ο αντιδήμαρχος. Και ο ίδιος ας μην χαίρεται, διότι δεν αθωώθηκε. Παραγράφηκε το αδίκημά του λόγω φόρτου εργασίας των δικαστηρίων εκείνη την εποχή.
   Προφανώς δεν έβαλε μυαλό διότι ξανακάνει τα ίδια, όσο έχει ακόμα χρόνο στο Δήμο Χίου. Την Τρίτη το πρωί, και κατά τα λεγόμενα περαστικών και τις δύο προηγούμενες μέρες, μαζί με τον Ελευθέριο Αξιώτη, με τον οποίο είχαν δράσει και το 2002, άρχισε να μαζεύει παράνομα σκύλους.
   Σύμφωνα με το Νόμο 3170 (7.1) η περισυλλογή γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό που για την ώρα δεν διαθέτει ο Δήμος Χίου. Παρών πρέπει να είναι κτηνίατρος της Νομαρχίας (7.2.) που δεν υπήρχε κατά την περισυλλογή. Οι σκύλοι οδηγούνται σε καταφύγια (7.3.α & β) που πληρούν τις προδιαγραφές των Ν.604-1977, Π.Δ. 463-1978 και Υ.Α.280262. Το παρόν ενδιαίτημα δεν πληροί καμία προδιαγραφή. Δείτε τις φωτογραφίες.
   Δεν ζητάμε από κανένα να αγαπήσει τα αδέσποτα σκυλιά. Ζητάμε να τηρηθεί η Ελληνική Νομοθεσία που προστατεύει τα αδέσποτα σκυλιά. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου θα καταφύγει στη δικαιοσύνη για να εξασφαλιστεί η τήρηση των Νόμων για τους οποίους αδιαφορεί ο Δήμος Χίου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

                         
  ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ                                                        Χίος , 10 Νοε 2009
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Περισυλλογή Αδέσποτων

 

Αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή η συμπεριφορά  του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χίου, απέναντι στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη Δημοτική Αρχή στις διαδικασίες περισυλλογής των αδέσποτων από την πόλη μας.

Ενώ στην αρχική απόφαση ο Φιλοζωϊκός σύλλογος συμφώνησε με το να φιλοξενούνται τα αδέσποτα της πόλης σε ειδικό χώρο που μισθώνει ο Δήμος Χίου, για να προφυλάσσονται και να ταϊζονται  τα αδέσποτα – που ασυνείδητοι συνάνθρωποί μας, άφησαν στην τύχη τους – έρχεται σήμερα να μας παρεμποδίσει στην όσο γίνεται ομαλότερη περισυλλογή κάποιων αδέσποτων που κυκλοφορούν , ως μέλη αγέλης.

Η εικόνα της αγέλης, εκτός του ότι δεν είναι η πρέπουσα για ένα αστικό κέντρο, όπως η Χίος, αποτελεί και κίνδυνο για τους πολίτες σε ορισμένες ή ακραίες περιπτώσεις.

Η Δημοτική Αρχή με πραγματική ευαισθησία προς τα αδέσποτα, θεωρεί σωστό να προστατεύει τις συγκεκριμένες ζωές, λαμβάνοντας τις διαβεβαιώσεις για στήριξη και από άλλους τοπικούς φορείς, που όμως δε είναι συνεπείς στις δεσμεύσεις τους!

Η συγκεκριμένη στάση του Φιλοζωϊκού συλλόγου αποσκοπεί στο να δημιουργήσει αρνητικές απόψεις προς τη Δημοτική Αρχή. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς και την ίδια τη Φιλοζωϊκή να συνεργαστούν στο να φροντίσουμε με το δυνατότερο καλύτερο ασφαλή και υγιή τρόπο τα αδέσποτα και όχι να εξαγριώνουμε την κοινή γνώμη με τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ- τοπικό, αποτελέσματα 7-8/11
Επόμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη: ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΜΑΣ ΚΡΑΟΥΝ (13/11)