Αρχική Πολιτισμός Φιλολογικό Μνημόσυνο στη μνήμη του Χιώτη Θεατράνθρωπου Κωνσταντίνου Ε. Μάριου – Ξύδα

Φιλολογικό Μνημόσυνο στη μνήμη του Χιώτη Θεατράνθρωπου Κωνσταντίνου Ε. Μάριου – Ξύδα

10

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Φιλολογικό Μνημόσυνο στη μνήμη του Χιώτη Θεατράνθρωπου Κωνσταντίνου Ε. Μάριου – Ξύδα διοργανώνουν: Το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου (με έδρα τη Χίο) και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009 στις 19:00 στην αίθουσα Θεάτρου του Ομηρείου Π.Κ.Δ.Χ.


Οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Ελένη Κοτζάμπαση, Πέπη Μεταλίδου, Σπύρος Μπιμπίλας και Άννα Πολυτίμου θα απαγγείλουν αποσπάσματα από ποιήματα που έχει γράψει ο Κωνσταντίνος Μάριος και θα αποδώσουν κομμάτια από θεατρικά του έργα.


Για τη ζωή και την πορεία της τέχνης του θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φρεζούλης.


Ο ποιητής Αντώνης Λάρδας, ως κεντρικός ομιλητής, θα αναφέρει πτυχές της ζωής του ηθοποιού, σκηνοθέτη, συγγραφέα. Παράλληλα θα προβληθούν αποσπάσματα από συνεντεύξεις και θεατρικές παραστάσεις.


Ο πρόεδρος του Ομηρείου Π.Κ.Δ.Χ. κ. Γιώργος Μαμάς στο χαιρετισμό του θα αναβιώσει μνήμες από τα μαθητικά του χρόνια (με τον Κωνσταντίνο E. Μάριο-Ξύδα ήταν συμμαθητές).


Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. Αιγαίου κ. Παντελής Κρίκης και ο πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Χίου κ. Γιάννης Καράλης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπεμβάσεις Πυροσβεστικής 20&22/11
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Βουλευτή Χίου Κ. Μουσουρούλη σε έργα του Νομού Χίου