Αρχική Πολιτισμός Στην Αίγλη Ζαππείου παρουσίαση του βιβλίου της Καρδαμυλίτισσας Μαρίας Φράγκου: “Ήξερες ότι…”

Στην Αίγλη Ζαππείου παρουσίαση του βιβλίου της Καρδαμυλίτισσας Μαρίας Φράγκου: “Ήξερες ότι…”

72

ΠΗΓΗ: odysseaschios.blogspot.com


Η Χιώτισσα -από τα Καρδάμυλα-επιστήμονας και συγγραφέας Μαρία Φράγκου-Παππή την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. θα παρουσιάσει στην Αίγλη Ζαππείου (αίθουσα Ολύμπια Ι) το βιβλίο της “Ήξερες ότι…” Η ψυχολογία απαντά σε θέματα καθημερινότητας.
Η κ. Μαρία Φράγκου είναι κόρη του καπετάν Νίκου Φράγκου και σύζυγος του Χαρίλαου Παππή, επίσης Χιώτη γιατρού-Χειρουργού.
Παρά τις μεγάλες της υποχρεώσεις… δε χάνει ευκαιρία να βρίσκεται στην αγαπημένη της Χίο, όπου περνά και τις θερινές της διακοπές.


Η συγγραφέας Μαρία Φράγκου έχει σπουδάσει Ψυχολογία (BSc), Συμβουλευτική (MA) και Ψυχοθεραπεία. Παράλληλα η συστημική αντλεριανή προσέγγιση έχουν αποτελέσει ιδιαίτερο αντικείμενο του ενδιαφέροντός της επί πολλά έτη. Η εσωτερική της ανάγκη να βοηθήσει τον άνθρωπο μέσω διαφορετικών οδών αποτελεί και το κύριο κίνητρό της.


Το βιβλίο, όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του, πραγματεύεται τον τρόπο λειτουργία του ανθρώπινου νου, ψυχής και εγκεφάλου που είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος. Όποιο κομμάτι της συμπεριφοράς μας κι αν αποφασίσουμε να ερευνήσουμε, βρισκόμασε αντιμέτωποι με μια σειρά βιολογικών, ψυχικών περιβαλλοντικών και πολιτισμικών επιρροών που κάθε μια από αυτές -άλλοτε σε μικρότερο και άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό- καθορίζουν το αποτέλεσμα της εικόνας και της ουσίας μας. Κατανοώντας βαθύτερα αυτές τις επιρροές πάνω μας, αποκτάμε σαν συνέπεια και καλύτερο έλεγχο του εαυτού μας.


Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος της συγγραφέως, μέσα από καθημερινά και συνηθισμένα προβλήματα , που λίγο πολύ όλοι αντιμετωπίζουμε, να δώσει στον αναγνώστη την ώθηση να σκεφτεί και να αναλογιστεί όλες τις επιρροές που διαμορφώνουν το ??είναι?? του , να τις κατανοήσει και να χαράξει τη δική του ξεχωριστή λύση σε κάποια, τουλάχιστον, από τα προβλήματά του.


Για το νέο βιβλίο της “Ήξερες ότι…” στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
Η κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Ίλα Θεοτοκά-Χρυσοστομίδη, η ψυχοθεραπεύτρια-Συγγραφέας Πέγκυ Πελώνη και η κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Εύη Δάλλα.


Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ασημάκη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ τοπικό: αποτελέσματα 20-22/11
Επόμενο άρθροΠροτάσεις Ελπ. Τσουρή για την τοπική οικονομία των νησιών του Βορείου Αιγαίου