Αρχική Νέα Τοπικά Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας: κατά πλειοψηφία ίδρυση λυκείου στα βόρεια πόλης Χίου

Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας: κατά πλειοψηφία ίδρυση λυκείου στα βόρεια πόλης Χίου

6

 Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας η ίδρυση νέου λυκείου στο Βόρειο τμήμα της πόλης της Χίου, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι.


Μετά από πολύλογη συζήτηση, λήφθηκε η παραπάνω απόφαση έναντι της μεταστέγασης του 3ου Γενικού Λυκείου στο κτίριο που πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή του Αγίου Ματθαίου στον Κοφινά.


«Ανάσα στα υπόλοιπα λύκεια»


Οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους τοποθετηθήκαν εξαρχής θετικά ως προς την ίδρυση νέου Λυκείου. Συγκεκριμένα, ο κ. Παύλος Καλογεράκης ανέφερε πως «η δημιουργία ενός νέου λυκείου στο βόρειο τμήμα της πόλης της Χίου θα δώσει μια «ανάσα» στα υπόλοιπα λύκεια αναφορικά με τον αριθμό των μαθητών που φοιτά ήδη σε αυτά.» Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκε και ο Αντινομάρχης Παιδείας κ. Νίκος Νύκτας, λέγοντας πως « η ίδρυση ενός ακόμη λυκείου είναι απόλυτα δικαιολογημένη» , άποψη στην οποία τάχθηκε υπέρ και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Ιάκωβος Μπριλής.


Από την πλευρά του ο κ. Σιδερής Αμέντας, αντιδήμαρχος παιδείας, αν και συμφώνησε στην παραπάνω πρόταση, ωστόσο παρουσιάστηκε επιφυλακτικός ως προς αυτή «αρκεί να μην δημιουργηθεί κώλυμα στην κατασκευή του κτιρίου στην προβλεπόμενη περιοχή».


Αν και «τραπέζι» έπεσε η πρόταση για μεταστέγαση του 3ου γενικού Λυκείου στην περιοχή του Αγ. Ματθαίου αντί της ίδρυσης νέου Λυκείου με το σκεπτικό ότι ενδέχεται να λύσει τα πρόβλημα έλλειψης σχολείου στην προαναφερθείσα περιοχή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προχώρησε.


5 σχολεία στο ΕΣΠΑ


Πέντε σχολεία πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ με στόχο βελτιώσεις και εκ νέου κατασκευές, σύμφωνα με την απόφαση της νομαρχιακής επιτροπής παιδείας. Το 1ο Γυμνάσιο Χίου, το Νηπιαγωγείο στο Πυργί, το 2ο και 7ο Δημοτικό Χίου και το Γυμνάσιο και Λύκειο Βροντάδου είναι τα σχολεία που θα διεκδικήσουν μερίδιο της τάξης των 10 με 12 εκατομμυρίων ευρώ από το συνολικό ποσό των 20 εκατομμυρίων που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ για έργα παιδείας στο Αιγαίο. «Είναι εφικτή αυτή η διεκδίκηση καθώς η Σάμος έχει ώριμη μελέτη για ένα μόνο έργο ενώ η Μυτιλήνη για τρία,» δήλωσε για το θέμα ο αντινομάρχης παιδείας κ. Νίκος Νύκτας.


της Άννας Πιτροπάκη

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ:Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ
Επόμενο άρθροΚλείσιμο Σχολικών Μονάδων λόγω ιώσεων