Αρχική Νέα Τοπικά Σύσκεψη στη Νομαρχία Χίου για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας

Σύσκεψη στη Νομαρχία Χίου για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας

5

 Σύσκεψη με θέμα τα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νομό μας πραγματοποιήθηκε σήμερα (2/12/2009) στη Νομαρχία, με πρωτοβουλία του Νομάρχη Χίου κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης Εργασίας κ. Πασσάδης, ο διευθυντής του ΙΚΑ κ. Τσεκλεβές, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χίου κ. Παπαντωνάκης και η πρόεδρος του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Λύκου. Επίσης παραβρέθηκε ο αντινομάρχης κ. Μαρτάκης.
Στη συζήτηση κυριάρχησε το πρόβλημα της ανεργίας και της μαύρης εργασίας, καθώς σημαντικό ποσοστό εργαζομένων στο νομό εργάζονται ανασφάλιστοι και αμείβονται κάτω των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Σύμφωνα με το υπόμνημα που κατέθεσε το Ε.Κ. Χίου είναι άμεση ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι.
Ο Νομάρχης Χίου αναγνωρίζοντας το σοβαρότατο πρόβλημα και ανταποκρινόμενος στις προτάσεις των συμμετεχόντων στη σύσκεψη δεσμεύτηκε η Ν.Α. Χίου να ασκήσει πίεση για την επαρκή στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασιας, προκειμένου να διευκολυνθεί η άσκηση ελέγχου. Επίσης, συμφωνήθηκε η συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών για τη διενέργεια ελέγχων με μικτά κλιμάκια, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικοί.
Με το πέρας της σύσκεψης ο Νομάρχης Χίου κ. Λαμπρινούδης δήλωσε: «Το πρόβλημα της μαύρης εργασίας είναι πολύ μεγάλο και δυστυχώς πλήττει πολλούς εργαζόμενους συμπολίτες μας. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, θα επικοινωνήσει με τους αρμόδιος φορείς και θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου να επιτύχουμε την επαρκή στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών, για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων».


Από το Γραφείο Τύπου & Ειδικών Συμβούλων της Ν.Α. Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη: MILK (4/12)
Επόμενο άρθροΓιώργος Παπαδόπουλος: Για την αποκατάσταση του πίνακα της Σφαγής