Αρχική Απόψεις Aρθρα Νέα Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική ΚίνησΗ: για απεργία δασκάλων

Νέα Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική ΚίνησΗ: για απεργία δασκάλων

7

  Νέα Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική ΚίνησΗ              εκπαιδευτικων πρωτοβάθμιας στη ΧΙΟ*                         


 Venseremos! Θα νικήσουμε! Τώρα απ’τα κάτω!  << Όποιος δε μοιραστεί τον αγώνα θα μοιραστεί την ήττα>>
       Η  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφού  παρέλαβε  τη  σκυτάλη των αντιλαϊκών μέτρων από την ΝΔ, συνεχίζει  ακάθεκτη  την επίθεση  στα δικαιώματα των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Προωθεί μέτρα σε βάρος του εισοδήματος, της απασχόλησης, των κοινωνικών αγαθών, των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.
     Για μια ακόμα φορά στο όνομα των προβλημάτων της οικονομίας και της «εθνικής πτώχευσης» καλούμαστε  εμείς τα συνήθη υποζύγια και θύματα να πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα. Αντίθετα αυτοί που μέσα από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές   αυξάνουν τα κέρδη τους, κερδοσκοπώντας ανελέητα και χωρίς αιδώ – οι τραπεζίτες, οι επιχειρηματίες,οι εφοπλιστές,οι βιομήχανοι και συνολικά το μεγάλο κεφάλαιο – μένουν στο απυρόβλητο.
 Ο νέος προϋπολογισμός, το άνοιγμα του ασφαλιστικού και τα διάφορα κείμενα  διαβούλευσης και «κοινωνικού διαλόγου» της κυβέρνησης σε εργασιακά,παιδεία και συνταξιοδοτικό  αποκαλύπτουν τις εξελίξεις που δρομολογούνται από την ΕΕ,το ΔΝΤ,τον Αλμούνια,τον Τρισέ, τα άλλα θεσμικά και  εξωθεσμικά κέντρα εγχώρια,ευρωπαϊκά, διεθνή,που στην πραγματικότητα εξουσιάζουν και διαμορφώνουν πολιτικές.
      Η  κυβέρνηση επιδιώκει έναν προσχηματικό  διάλογο-απάτη,επί της ουσίας φενάκη και παγίδα, για να εμφανίσει το συνδικαλιστικό κίνημα συνυπεύθυνο, να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και  να περάσει πιο εύκολα τα σχέδιά της.
     H  πλειοψηφία του  Δ.Σ  της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) αλλά και οι αντίστοιχες πλειοψηφίες στις συνομοσπονδίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στις βασικές ομοσπονδίες-ατμομηχανές,που ελέγχονται από το ίδιο νεοφιλελεύθερο μπλόκ της ήττας,της συναίνεσης,της υποταγής και της προδοσίας, αντί ως  όφειλε να οργανώσει αγώνες για να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και να αποτρέψει τη νέα ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στο εισόδημα, αντί να παλέψει να δοθούν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια εκπαίδευση, ήταν απούσα από τις κινητοποιήσεις των ωρομίσθιων -αναπληρωτών  -νηπ/γών  καθώς επίσης και στις μαζικές διαδηλώσεις  στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κηλιδώνοντας ένα περήφανο κλάδο τους δασκάλους που ξέρουν να στέκονται δίπλα,να τιμούν τους μαθητές τους,όπως και τους αγώνες της νεολαίας .
Με την τελευταία  απόφασή της  διασπά   την ενότητα στον άξονα  παιδεία-νεολαία-εργασία,κοινωνικά δικαιώματα-ελευθερίες και αποδυνάμωσε τη δυνατότητα μιας μαζικής,δυναμικής, αποφασιστικής απάντησης των εκπαιδευτικών και των αλλων εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απέναντι στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της μιζέριας και της φτώχειας.
    Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι,
Στην παιδεία και την εκπαίδευση -που είναι τα πεδία της ήττας των κυβερνώντων διαχρονικά- ανάβει και πάλι η φλόγα της οργής.
Βαδίζουμε ξανά  στους δρόμους του αγώνα,  με όπλα και εφόδια όσα με διάρκεια και συνέπεια υποστηρίζουμε για: την υπεράσπιση του καθολικού δικαιώματος στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, τις πραγματικές αυξήσεις στις δαπάνες και στους μισθούς, την κοινωνική ασφάλιση και την αναβαθμισμένη υγειονομική περίθαλψη, τους όρους και τις σχέσεις εργασίας μας , αλλά και το καθαυτό περιεχόμενο μιας Παιδείας των νέων αναγκών και δικαιωμάτων, για την παιδαγωγική ελευθερία και την εργασιακή δημοκρατία στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
         Τα σχέδια της  κυβέρνησης δε θα  περάσουν.Να ανατραπούν!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους  να δώσουμε  απάντηση ενότητας και αγώνα με τη συμμετοχή μας  και στην απεργία της ΔΟΕ  στις 16 του Δεκέμβρη αλλά και στις απεργιακές κινητοποιήσεις , στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια που έχουν κηρύξει σύλλογοι εκπ/κών Πρωτοβάθμιας,ΕΛΜΕ,η ΟΛΜΕ , σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς επίσης φοιτητικοί και σπουδαστικοί  σύλλογοι στις 17 του Δεκέμβρη.                                                                
                                                              Χίος 12 Δεκέμβρη 2009*η Νέα Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική ΚίνησΗ
     εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας στη Χίο
  συμμετέχει στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Π.Ε & στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ της ΑΔΕΔΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ τοπικό: αποτελέσματα 12/12
Επόμενο άρθροΓιώργος Παπαδόπουλος: για άρθρο αντιδημάρχου παιδείας Δ. Χίου σχετικά με Λύκειο στα βόρεια της πόλης