Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή Νομάρχη σε Δήμαρχο Καρδαμύλων για έργα οδοποιίας

Επιστολή Νομάρχη σε Δήμαρχο Καρδαμύλων για έργα οδοποιίας

8

 Σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή σας ζητήσατε οι πιστώσεις που προέρχονται από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας να διατεθούν για τη βελτίωση της Εθνικής Οδού Χίου – Καρδαμύλων.
Μας προξενεί εντύπωση το γεγονός, ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα εμφανίζεστε να αγνοείτε ότι είναι έτοιμο προς δημοπράτηση με πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013 το συνολικό έργο «Βελτίωση Εθνικής Οδού Χίου – Καρδαμύλων». Σας γνωρίζουμε λοιπόν, για μια ακόμη φορά τα εξής:
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου και οι υπηρεσίες της εγκαίρως έχουν εντοπίσει τα προβλήματα του εν λόγω οδικού άξονα –ο οποίος αποτελεί μοναδική οδό σύνδεσης με τη Βόρεια Χίο (Ομηρούπολη, Καρδάμυλα)- και την ανάγκη συνολικής βελτίωσης της Εθνικής Οδού Χίου – Καρδαμύλων.
Για το σκοπό αυτό εκπονήθηκε συνολική μελέτη από τη Ν.Α. Χίου και έχει υποβληθεί ολοκληρωμένο Τεχνικό Δελτίο στον Άξονα 2: Υποδομές & Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 με συνολικό προϋπολογισμό του έργου 13.050.000 €. Απομένει μονάχα η τυπική ένταξη του έργου, πράγμα το οποίο πιστεύουμε ότι θα συμβεί άμεσα, με την τοποθέτηση Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος για τη δημοπράτηση και την ολοκλήρωσή του.
Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου «Βελτίωσης της Εθνικής Οδού Χίου Καρδαμύλων» θα αντιμετωπίσει οριστικά και μακροπρόθεσμα  όλα τα προβλήματα  του συγκεκριμένου οδικού άξονα, με βάση όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για την οδική ασφάλεια.
Σημειώνω τέλος ότι ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου (13.050.000,00 €) είναι σαφώς πολλαπλάσιος των ετήσιων πόρων του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, πράγμα που αποτελεί εγγύηση για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και ώριμου έργου.
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ τοπικό: αποτελέσματα 12/12
Επόμενο άρθροΓιώργος Παπαδόπουλος: για άρθρο αντιδημάρχου παιδείας Δ. Χίου σχετικά με Λύκειο στα βόρεια της πόλης