Αρχική Νέα Τοπικά Γ. Κούνουπας: «Δεν υπάρχει καμία λύση για τα πλημμυρικά φαινόμενα της Λαγκάδας”

Γ. Κούνουπας: «Δεν υπάρχει καμία λύση για τα πλημμυρικά φαινόμενα της Λαγκάδας”

16

«Είναι σα να λέμε ότι θα πάρουμε μέτρα για πλημμύρες στη Βενετία», ήταν το σχόλιο του Αντιδημάρχου Ομηρούπολης, Γιώργου Κούνουπα στη «Δ», ο οποίος επισήμανε ότι τίποτα δεν μπορεί να «σώσει» τη Λαγκάδα από τις πλημμύρες. Ο ίδιος χαρακτήρισε πρωτόγνωρο το φαινόμενο αυτό, που οφείλεται μεταξύ άλλων στους παρατεταμένους, ισχυρούς νοτιάδες, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν προκάλεσε ζημιές σε σπίτια.


Ωστόσο, ούτε προληπτικά μέτρα μπορούν να πάρουν, είπε, δεδομένου ότι τα τοιχία στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελούν λύση. «Ούτε τα τοιχία είναι λύση… Τα νερά τα όμβρια που θα πάνε; Οι αγωγοί όλοι πέφτουν στη θάλασσα. Στο μέσα δρόμο της Λαγκάδας, οι παράδρομοι όλοι είναι ίσοι με την επιφάνεια της θάλασσας και την παραλία. Και τοιχίο να κάνουμε, το νερό θα βγει κάπου αλλού», εξήγησε ο κ. Κούνουπας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία λύση.


Στο μεταξύ, μετά από τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα τόσο στην Λαγκάδα, όσο και στην Κώμη, κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου αποτελούμενο από μηχανικούς της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών θα επισκεφτεί σήμερα τις περιοχές αυτές, παρουσία εκπροσώπων των Δήμων Μαστιχοχωρίων και Ομηρούπολης και κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να αξιολογήσουν σε πρώτη φάση το φαινόμενο και να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχειά.


«Η συνεργασία μας με το Νομάρχη είναι πάρα πολύ καλή», τόνισε ο Αντιδήμαρχος, μιλώντας για το έργο που θα γίνει στην παραλία της Λαγκάδας από την πλευρά του καταστήματος «Πάσσα», μέχρι και την Αγιά Σοφιά. «Το έργο αυτό το παλεύουμε 5 χρόνια. Είναι ώριμο, οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να το εντάξουμε στο ΕΠΣΑ, αφού δεν έχουν ενταχτεί πολλά έργα», κατέληξε ο κ. Κούνουπας.

της Κλαίρης Κάβουρα- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 30/12/2009 (DIMOKRATIKI.ORG)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧρυσοχοΐδης με Λιμενικό
Επόμενο άρθροΓΓ Περιφέρειας- Σ. Θεολογίτου: Πρώτη επίσκεψη στη Χίο