Αρχική Νέα Τοπικά Κοπή πίτας στον Οίκο Ναύτου, Τομή το μηχανογραφικό για το ταμείο

Κοπή πίτας στον Οίκο Ναύτου, Τομή το μηχανογραφικό για το ταμείο

8

  Τα καλά της ολοκλήρωσης και λειτουργίας του Συστήματος Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων Οίκου Ναύτου, εξήρε ο Πρόεδρος του Θανάσης ΒΑρίνος κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στα γραφεία στον Πειραιά.
     «Οι ασφαλισμένοι –ακόμα και αυτοί που ταξιδεύουν- έχουν την δυνατότητα μέσω του  διαδικτύου να αντλούν πληροφορίες και να υποβάλλουν αιτήματα στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση W.W.W Oikos .nautou.Gr.   Οι χρήστες επίσης μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα και  να λαμβάνουν πληροφορίες  μέσω των ΚΕΠ αφού το σύστημα «κουμπώνει» και με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών», σημείωσε ο κ. Βαρίνος.
     Μάλιστα συνδεδεμένα ON LINE είναι τα 53 πιο μεγάλα Παραρτήματα Ο.Ν σε όλη την Ελλάδα καλύπτοντας το 85 % του συνόλου των ασφαλισμένων του. Ο κ. Βαρίνος σημείωσε ότι ο «Οίκος Ναύτου βρίσκεται σήμερα μια 3ετια μπροστά από όλα τα άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία Υγείας της Χώρας».
     Αναφερόμενος τους στόχους για το 2010 τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η εκπαίδευση του προσωπικού όλων των παραρτημάτων της επαρχίας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να γίνει η εκκαθάρισης του Μητρώου Ασφαλισμένων. Μέχρι τώρα έχουν διαγραφεί 8.200 διπλοεγγραφές ασφαλισμένων. Με αυτό τον τρόπο πιστεύεται ότι μπορεί να υπάρξει μείωση της δαπάνης για τα φάρμακα κατά 20% και συνολικά πλεόνασμα από 35-40 εκατ. ευρώ ή 15 % από τον  προϋπολογισμό του 2010.
     Παράλληλα τόνισε την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει τόσο με την πολιτική ηγεσία, αλλά και με το προσωπικό του Ο.Ν. και τους 300 περίπου λιμενικούς του προσφέρουν  υπηρεσίες αφιλοκερδώς σε 87 Παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.
    
     Ελλείψεις προσωπικού
     Εξάλλου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του Ο.Ν. στο σύντομο χαιρετισμό του και χαρακτηρίζοντας τον κ. Βαρίνο άριστο καπετάνιο σημείωσε την ανάγκη για ενίσχυση του ταμείου σε προσωπικό.
     «Για να συνεχίσει να είναι καλοτάξιδο ένα καράβι  δεν χρειάζεται μόνο καπετάνιο αλλά και πλήρωμα. Κυρία Υπουργέ  το πλήρωμα λείπει αυτή τη στιγμή… Το προσωπικό είναι κατά 50% μειωμένο από ότι ήταν στην δεκαετία του 90», σημείωσε χαρακτηριστικά. Τέλος ζήτησε να υπάρξει επέκταση του συστήματος ελέγχου ώστε να παταχθούν τα όποια φαινόμενα παραοικονομίας και περιοριστούν οι σπατάλες.
    

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤηλεφώνημα- φάρσα για βόμβα στο Ειρηνοδικείο
Επόμενο άρθροΝίκος Ζυγογιάννης: Ηθη και Εθιμα, η φυσιογνωμία ενός λαού