Αρχική Νέα Τοπικά Συνεργασία Νομαρχίας- Πανεπιστημίου Αιγαίου- Εξετάζεται θωράκιση των παραλιών

Συνεργασία Νομαρχίας- Πανεπιστημίου Αιγαίου- Εξετάζεται θωράκιση των παραλιών

9

 Αυτοψία πραγματοποιούν και σήμερα στους παραλιακούς οικισμούς στα ανατολικά του νησιού και στο Λιθί, το κλιμάκιο των ειδικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου που προσκεκλημένοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εξετάζουν τις περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τους ισχυρούς νοτιάδες.
     Στόχος είναι μετά την αυτοψία να υποβληθεί ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στους παραλιακούς οικισμούς και ιδιαίτερα στην παραλία Κώμης. Είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα αλλοιώσεων και μετατόπισης της άμμου, που ίσως να χρειαστεί η κατασκευή ακόμα και λιμενοβραχιόνων για να αντιμετωπιστεί ως πρόβλημα.
     Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γραφείο του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου Γιάννη Καζάνα και του ειδικού συνεργάτη του Νομάρχη Γιώργου Παϊδούση. Εξάλλου από το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετείχαν οι καθηγητές κ. Καραμπάς και κ. Βελεγράκης, καθώς επίσης και οι κ.κ. Θεοδοσίου- φυσικός, Χολίδης- Πολιτικός Μηχανικός και Ανδρεάδης- Μηχανικός Περιβάλλοντος. Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου της Κώμης.
     Να σημειώσουμε ότι οι σοβαρές συνέπειες των πρόσφατων νοτιάδων στους παραλιακούς οικισμούς του νομού μας, και ιδιαίτερα στην Κώμη, όπου παρατηρήθηκαν φαινόμενα μεταφοράς της άμμου, ώθησαν το Νομάρχη Χίου να καλέσει ειδικούς από το συγκεκριμένο τμήμα του Πανεπιστημίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ: αποτελέσματα 16-17/1
Επόμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης: πρόσκληση για κοπή πίτας