Αρχική Ομογένεια Κοπή πίτας Καμπούσων Αττικής- Ευχή για τα περιβόλια

Κοπή πίτας Καμπούσων Αττικής- Ευχή για τα περιβόλια

22

 

 

Η κοπή της πίτας των Καμπούσων της Αττικής (το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στη Λέσχη Φίλων των Οινουσσών) έδωσε την αφορμή στα μέλη του συλλόγου να αναφερθούν στα προβλήματα παράλληλα με τις φυσικές ομορφιές των περιβολιών του Κάμπου.
   Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Συλλόγου Λεωνίδας Μυλωνάδης αναφέρθηκε στα προβλήματα του Κάμπου και τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπισή τους.. Συγκεκριμένα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:
   – Είναι απαραίτητη η ίδρυση συντονιστικού φορέα που θα συμβάλει στην υλοποίηση των ενεργειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
   –  Πρέπει να εξασφαλιστεί η συντήρηση των μαντρότοιχων και των αυλόπορτων που σήμερα δεν είναι σ’ όλα τα αρχοντικά του Κάμπου η ενδεδειγμένη. «Με χαρά ακούσαμε ότι προγραμματίστηκε από τη Νομαρχία και το Δήμο, η συντήρηση στον κεντρικό δρόμο του Κάμπου, που αποτελεί και τη βιτρίνα του και ότι εγκρίθηκε για το σκοπό αυτό ποσό 200.000 ευρώ», είπε.
   – Προς την ίδια κατεύθυνση βοηθάει ασφαλώς και η αγορά, παλαιών αρχοντικών από νέους ιδιοκτήτες, που θα πρέπει όμως να προσέξουν οι επισκευαστικές εργασίες να συνάδουν με το περιβάλλον.
   – πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα περιβόλια του Κάμπου (όχι στους πατατότοπους) διότι δε νοείτε Κάμπος, χωρίς περιβόλια.
   Aναφέρθηκε, επίσης ο κ. Μυλωνάδης στο νέο εργοστάσιο χυμών, που κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ και το οποίο ασφαλώς θα συμβάλει στη βιωσιμότητα του Κάμπου.
   Λαμβάνοντας το λόγο η γενική γραμματέας Φανή Αναιρούση αναφέρθηκε στη φορολογία των περιβολιών που δυστυχώς ακόμα φορολογούνται ως οικόπεδα.
   Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής Αργύρης Κοκκινάκης επεσήμανε ότι ο Κάμπος χρίζει μεγάλης προσοχής, διότι είναι μια από τις ωραιότερες περιοχές, όχι μόνο της Χίου, αλλά γενικότερα της Ελλάδας και αποτελεί πόλο έλξης τουριστών.
  
   Στη φωτογραφία από αριστερά ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Βαρλάς ο γιατρός Γιώργος Κιντής και η γραμματέας Τίνα Μαρτάκη
  
   Πηγή: //odysseaschios.blogspot.com

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ: αποτελέσματα 16-17/1
Επόμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης: πρόσκληση για κοπή πίτας