Αρχική Νέα Τοπικά ΕΚ Χίου- Στήριξη αγροτών

ΕΚ Χίου- Στήριξη αγροτών

6

  Το Εργατικό Κέντρο Χίου συμπαρίσταται στον αγώνα των αγροτών, εκείνων βέβαια όπου καθημερινά μοχθούν χωρίς να εξασφαλίζουν τα προς το ζειν και να χάνουν τη γη και την περιουσία τους από τα «κοράκια» και τους τραπεζίτες».
   Η 14χρονη κάθοδος των τρακτέρ των αγροτών στα μπλόκα των εθνικών δρόμων και το κλείσιμο των συνόρων υποδηλώνουν την αμετροέπεια των κυβερνόντων διαχρονικά να δώσουν οριστικά μια λύση στα φλέγοντα προβλήματά τους.
   Η σημερινή Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί αρωγός στους αγώνες των αγροτών για καλύτερες μέρες περνώντας άμεσα από τις προφορικές συμφωνίες του διαλόγου σε έργα με υπουργικές αποφάσεις,.
   Πιστεύουμε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές μαζί με τη μείωση κόστους των καυσίμων, των φαρμάκων και του μηχανολογικού εξοπλισμού, θα ενισχύσουν το εισόδημα των αγροτών και με τη απομάκρυνση των μεσαζόντων, τα αγροτικά προϊόντα θα είναι ανταγωνιστικά έναντι των εισαγομένων, θα είναι φθηνότερα για τους καταναλωτές, δεν θα ερημωθεί η ελληνική ‘ύπαιθρος και θα υποστηριχτεί η απασχόληση.
   Τα τρακτέρ πρέπει να βρίσκονται στα χωράφια και όχι στους δρόμους.
   Οι αγρότες πρέπει να καλλιεργούν τη γη τους με προοπτική τη διασφάλιση του εισοδήματός τους και το κράτος να στηρίζει τον πρωτογενή τομέα ώστε να περιοριστεί η εκροή συναλλάγματος, οι εισαγωγές, τα κρατικά ελλείμματα και το δημόσιο χρέος επωφελεία όλου του ελληνικού λαού».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔήμος Χίου: Μαζεύει τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα
Επόμενο άρθροΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Μια ματιά στην άγρια όψη της Χίου