Αρχική Νέα Τοπικά ΔΕΥΑΧ: Σε χαμηλά επίπεδα ο υδράργυρος

ΔΕΥΑΧ: Σε χαμηλά επίπεδα ο υδράργυρος

9

  Να επανέλθει το ανώτατο επιτρεπτό όριο της τιμής του υδραργύρου ανά λίτρο νερό στα ίδια με την υπόλοιπη Ελλάδα επίπεδα, ζητά με επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης η ΔΕΥΑΧ.
       «Επειδή τα έργα υποδομής προχωρούν και σταδιακά αποδίδουν ακόμα καλυτέρα και λαμβάνοντας υπόψη τις αναλύσεις των ετών 2007-2008-2009 θεωρούμε ότι για το Δήμο Χίου δεν χρειάζεται να υπάρχει παρέκκλιση για τις παραμετρικές τιμές του υδραργύρου και ως εκ τούτου το όριο θα πρέπει να είναι το ίδιο με το πανελλαδικά αποδεκτό, δηλαδή 1μg/l. Εξάλλου τα 3 τελευταία χρονιά αυτό  θεωρούσαμε στην ΔΕΥΑ Χίου ως ανώτατο αποδεκτό όριο, δεδομένου ότι δεν θεωρούμε τους συμπολίτες μας ανθεκτικότερους σε σχέση με τους υπολοίπους Έλληνες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Γιάννης Μουρούνας.
     Παράλληλα αναφέρει 12 βήματα που έγιναν ώστε να ανακουφιστεί η υδατολεκάνη του Κορακάρη, μερικά εκ των οποίων πάντων είτε είχαν γίνει, είτε είχαν δρομολογηθεί από την περίοδο της διοίκησης Μ. Φυτούση στη ΔΕΥΑΧ (η οποία και είχε ζητήσει την αύξηση των ορίων).
     Εκτός της καμπάνιας για περιορισμό της κατανάλωσης, αναφέρονται επίσης ως έργα:
     – κατασκευή δικτύων από το Δελφίνι στην πόλη τη Χίου
     – υδρομάστευση στο Δελφίνι
     – επιτυχείς γεωτρήσεις στην περιοχή Γιβάρη-Λαγκάδας.
     – επαύξησε δυνατότητες συγκροτήματος αφαλατώσεων στο Θόλος.
     – αντικαταστάσεις Δικτύων (έργο σε εξέλιξη) στην πόλη της Χίου.,
     «Με όλα τα παραπάνω η κατάσταση όσο αναφορά την περιεκτικότητα του νερού σε υδράργυρο στο Δήμο Χίου, έχει βελτιωθεί και πιο συγκεκριμένα, χειμώνα και άνοιξη οι τιμές είναι μηδέν, ενώ καλοκαίρι και φθινόπωρο οι τιμές, για την περιεκτικότητα σε υδράργυρο, κυμαίνονται μεταξύ 0.5-0.8 με μέγιστη τιμή, σε σπάνιες περιπτώσεις, το 1(ένα) μg/l», καταλήγει η ΔΕΥΑΧ
        

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροEπιστολή αναγνώστη για τις μαθητικές εκδρομές: Αποφασίζομεν και διατάσομεν
Επόμενο άρθροΗ Παπανικολάου στη 2η ΥΠΕ