Αρχική Νέα Τοπικά Περιφέρεια: πλήρη παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση όλων των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης...

Περιφέρεια: πλήρη παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση όλων των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ)

11

  Την πλήρη παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση όλων των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ), με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, προγραμματίζει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ήδη, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, θα παρουσιάσει τον προγραμματισμό και τις δράσεις της Περιφέρειας για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.
Την επόμενη εβδομάδα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργανώνει συναντήσεις με του νομάρχες και τους δημάρχους των νησιών αλλά και τους φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων, όπου θα συζητηθούν θέματα, που αφορούν στη λειτουργία των συστημάτων διαχείρισης, στην αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και στις δράσεις ανακύκλωσης.
«Η πλήρης αποκατάσταση των ΧΑΔΑ είναι μέσα στις πρώτες μας προτεραιότητες» δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου, τονίζοντας ότι: «θα υπάρξει στενή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε αυτός μας ο στόχος άμεσα να υλοποιηθεί. Θα πρέπει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης στους ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και κύριο μέλημά μας είναι να εργαστούμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση. Η λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης ανά νησί, αποτελεί για μας την πρόκληση για την εξασφάλιση μια ισόρροπης ανάπτυξης, με κύριο στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΟΑΕΝ: Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας, κ. Αθ. Χριστόπουλο
Επόμενο άρθροΔιήμερο εκδηλώσεων από τον σύλλογο καρκινοπαθών Χίου ΕλπίΖΩ