Αρχική Νέα Τοπικά «Πολίτες Ομηρούπολης»: Άλλο έργο έγινε στην Κλειδού

«Πολίτες Ομηρούπολης»: Άλλο έργο έγινε στην Κλειδού

11


Σοβαρά ερωτηματικά για τις εργασίες που έγιναν στην Κλειδού όπου η απόφαση αφορούσε την κατεδάφιση του παλαιού οικίσκου που χρησιμοποιούταν ως μηχανοστάσιο, θέτουν οι «Πολίτες Ομηρούπολης».
   Η παράταξη τονίζει ότι η Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Ομηρούπολης αποφάσισε  κατά πλειοψηφία πέρυσι το Μάιο την ανάθεση εκτέλεσης του έργου «βελτίωση εγκαταστάσεων υδροδότησης  στην Κλειδού» προϋπολογισμού 11.600 ευρώ.
   Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της υπηρεσίας και την εισήγηση του Δημάρχου, προβλεπόταν, μεταξύ άλλων, να γίνει «βελτίωση των εγκαταστάσεων αυτόματης λήψης νερού της πηγής της Κλειδούς, για την καλυτέρευση των παροχών προς τους δημότες μας».
   Συγκεκριμένα «επρόκειτο να κατεδαφιστεί ο παλαιός οικίσκος ο οποίος χρησιμοποιούνταν ως μηχανοστάσιο και στη θέση του να κατασκευασθεί νέος από οπλισμένο σκυρόδεμα και τσιμεντόπλινθους και λιθόκτιστη βρύση με καμάρα…»
     Ήδη διαπιστώνουμε με μεγάλη έκπληξη, τονίζει η παράταξη του Κώστα Μούνδρου, ότι… αντί της κατεδάφισής του και της κατασκευής στη θέση του νέου, κατασκευάσθηκε ΜΟΝΟ πετρόκτιστη βρύση με καμάρα στο μέσο περίπου της πλατείας, αριστερά του δρόμου, με αποτέλεσμα να προκύψουν και νέες εργασίες.
     Όλα τα παραπάνω μαρτυρούν και αποδεικνύουν ότι πρόκειται για την εκτέλεση τελείως διαφορετικού έργου το οποίο ουδεμία σχέση έχει με αυτό που προέβλεπε η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας και που ψηφίστηκε από τη Δημαρχιακή Επιτροπή».
   Ετσι ο Κώστας Μούνδρος θέτει τα εξής ερωτήματα στο Δήμαρχο Γιάννη Μαλαφή:
   – Πότε και με ποιά απόφαση άλλαξε τη χωροθέτηση, αλλά και τα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία του εν λόγω έργου και ποιός έδωσε εντολή για την κατασκευή της πετρόκτιστης βρύσης σε θέση ακατάλληλη (εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων) αλλά και αισθητικά μη συμβατής με τον χώρο που περιβάλει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου μας.
   – Βάσει ποιας διαδικασίας θα προβεί στην πληρωμή του εργολήπτη ο οποίος, αποδεδειγμένα εκτέλεσε έργο το οποίο δεν του είχε ανατεθεί.
     Τέλος ζητούν από τη Διεύθυνση Αυτοδιοίκησης & Διεύθυνση Ν. Χίου και τον Επίτροπο  του Ελεγκτικού Συνεδρίου να πάρουν θέση για τη νομιμότητα του έργου και πως θα καταστεί δυνατόν να πληρωθεί ο ανάδοχος αφού έκανε διαφορετικό έργο από αυτό που ψηφίστηκε στη Δημαρχιακή Επιτροπή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΟΑΕΝ: Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας, κ. Αθ. Χριστόπουλο
Επόμενο άρθροΔιήμερο εκδηλώσεων από τον σύλλογο καρκινοπαθών Χίου ΕλπίΖΩ