Αρχική Νέα Τοπικά Φίλος του Πεζού: Για τα πεζοδρόμια της Προκυμαίας

Φίλος του Πεζού: Για τα πεζοδρόμια της Προκυμαίας

7

 Με αφορμή ανακριβή σχόλια που διοχετεύονται από «γνωστά» κέντρα,  ενημερώνουμε  τους πολίτες ότι.
1. Ο «Φίλος του Πεζού» είναι   σύμφωνος  στην ανάπλαση – διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της Προκυμαίας,  αρκεί να τηρηθούν οι κατά το Νόμο   προδιαγραφές.
1.1. Να παραμείνει η κυκλοφορία των πεζών πλησίον της οικοδομικής γραμμής καθώς και οι διαβάσεις πεζών ώστε να μην εκτίθενται στα στοιχεία της φύσης, ανέμους, βροχές αλλά και σε   σοβαρούς κινδύνους.
1.2. Να συμπληρωθεί η ελλιπής μελέτη του έργου (προϋπολογισμού 510.000 ευρώ)  με τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία υποστηρικτικές μελέτες (κυκλοφοριακή, περιβαλλοντική, αρχιτεκτονική κλπ)  ώστε  να αντιμετωπισθούν έγκαιρα τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την κατασκευή του έργου  και  να βελτιωθεί πραγματικά η εικόνα στην είσοδο της πόλης.
1.3. Να ενημερωθεί το Δημοτικό συμβούλιο Χίου   (τι πρόκειται να γίνει)  όπως   το έχει ζητήσει  ,  αφού το έργο βρίσκεται μέσα στο όρια του Δήμου και θα επηρεάσει υποχρεωτικά τον γειτονικό ιστό της πόλης.
1.4. Να ληφθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις.
1.5. Να αξιοποιηθούν οι κυβόλιθοι (μπαβέδες) που έχουν καλυφθεί από άσφαλτο και να τοποθετηθούν  στο οδόστρωμα ώστε να αποφευχθούν οι μεγάλες ταχύτητες και να βελτιωθεί η αισθητική εικόνα αλλά και η ασφάλεια των ανθρώπων
1.6. Να αναρτηθούν οι τελικές μελέτες στο Ομήρειο για να ενημερωθεί η κοινωνία, να αναπτυχθεί γόνιμος διάλογος και όχι ν’ αποφασίζουν κάποιοι στερούμενοι ειδικών γνώσεων για λογαριασμό μας,  χωρίς να μας ενημερώνουν.
2. Παρά τα διαδιδόμενα (από τον κ. Νομάρχη και τον πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής) και παρά τις ενστάσεις του Φίλου του Πεζού,  αποδείχθηκε ότι : η μελέτη του έργου  δεν διαθέτει τις απαιτούμενες υποστηρικτικές μελέτες, εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, όπως αναφέρουν έγγραφα του Δήμου Χίου, της 3ης ΕΒΑ και της Εφορίας Νεοτέρων Μνημείων (σχετικά έγγραφα στη διάθεση οποιουδήποτε)
3. Παρά τις ατέλειες της μελέτης, την έλλειψη αδειοδοτήσεων  και τις ενστάσεις του «Φίλου του Πεζού»,  με ευθύνη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της Λιμενικής Επιτροπής,  το αυθαίρετο (σ.σ αυθαίρετο είναι κάθε έργο που στερείται σχετικών αδειοδοτήσεων)  έργο δημοπρατήθηκε μη νόμιμα και αναλήφθηκαν υποχρεώσεις αποζημίωσης του αναδόχου.


Αυτή είναι η κατάσταση για να γνωρίζουν οι πολίτες και να σταματήσει επιτέλους η κατασκευή αυθαίρετων έργων που υποβαθμίζουν τον τεχνικό μας πολιτισμό, αλλοιώνουν την αισθητική εικόνα του λιμανιού και διδάσκουν τους νεότερους ότι η   αυθαιρεσία εκπορεύεται    από τους θεσμικούς φορείς που είναι ταγμένοι να τηρούν τους Νόμους


Για το Φίλο του Πεζού


Δήμης Μυλωνάδης      

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΟΑΕΝ: Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας, κ. Αθ. Χριστόπουλο
Επόμενο άρθροΔιήμερο εκδηλώσεων από τον σύλλογο καρκινοπαθών Χίου ΕλπίΖΩ