Αρχική Νέα Οικονομία ΕΟΑΕΝ: Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας, κ. Αθ. Χριστόπουλο

ΕΟΑΕΝ: Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας, κ. Αθ. Χριστόπουλο

16

 Με πρωτοβουλία του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), πραγματοποιήθηκε σήμερα, 01/02/2010, στον Πειραιά συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αρμόδιο για θέματα ναυτιλίας και ασφάλειας της ναυτιλίας, κ. Αθανάσιο Χριστόπουλο,  στην οποία συζητήθηκε το θέμα της πρόσφατης απαγόρευσης της μεταφοράς στα πλοία των κενών ρυμουλκούμενων οχημάτων φορτωμένων επάνω σ΄ άλλο όχημα (νταλίκα).


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, ο Β’ Αντιπρόεδρος  του ΕΟΑΕΝ κ. Γεώργιος Ορφανός, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γεώργιος Μπενέτος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Αντώνης Ζαννίκος και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, κ. Γεώργιος Τζωρτζάτος.
Εκ μέρους του Υπουργείου, εκτός από το Γεν. Γραμματέα  κ. Α. Χριστόπουλο, συμμετείχαν  ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Αθανάσιος Μπούσιος και ο Ναύαρχος κ. Μίχος.


Οι εκπρόσωποι των νησιωτικών φορέων και των μεταφορικών εταιρειών επισήμαναν ότι η κατάργηση της διαδικασίας μεταφοράς στα πλοία των κενών ρυμουλκούμενων οχημάτων επί του αμαξώματος φορτηγών κοινού φόρτου πλήττει τις μεταφορικές εταιρείες και θα επιφέρει σημαντικές αρνητικές συνέπειες στις νησιωτικές οικονομίες, με αποτέλεσμα: α) την αύξηση του κόστους μεταφοράς προϊόντων, β) τη μετακύλιση της αύξησης αυτής στις τιμές των τελικών προϊόντων, γ) τη μείωση της ανταγωνιστικότητας των νησιωτικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους, δ) προβλήματα στη μεταφορά των οχημάτων από και προς τα νησιά τις περιόδους αιχμής και ε)  κυκλοφοριακό κομφούζιο στα νησιωτικά λιμάνια, δεδομένου ότι διαθέτουν ανεπαρκείς χερσαίες ζώνες.


Ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας  και ο Αρχηγός του Λ.Σ. έδειξαν κατανόηση στο σημαντικό αυτό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και δήλωσαν ότι είναι κοντά και όχι απέναντι στους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου. Τους διαβεβαίωσαν ότι για το θέμα είναι ενήμερο το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που βάσει της κείμενης νομοθεσίας εκδόθηκε η Μόνιμη Αστυνομική Εγκύκλιος  του Αρχηγού του Λ.Σ. που απαγορεύει την εν λόγω μεταφορική διαδικασία. Επίσης τους ανέφεραν  ότι αναμένουν σχετική νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για την οριστική επίλυση του σημαντικού αυτού ζητήματος για τις νησιωτικές οικονομίες.


Ήδη, ο Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ, κ. Θ. Παπαθεοφάνους, προγραμματίζει συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ν. Σηφουνάκη και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Χάρη Τσιόκα, προκειμένου να δοθεί συντομότερα λύση στο πρόβλημα.


 
        Για τον ΕΟΑΕΝ
            Ο Πρόεδρος
        Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροEπιστολή αναγνώστη για τις μαθητικές εκδρομές: Αποφασίζομεν και διατάσομεν
Επόμενο άρθροΗ Παπανικολάου στη 2η ΥΠΕ