Αρχική Μαστίχα Μαστίχι: Πιάστηκε λαθρέμπορος στο πλοίο της γραμμής

Μαστίχι: Πιάστηκε λαθρέμπορος στο πλοίο της γραμμής

13


 

Στο αυτόφωρο οδηγείται σήμερα ένας Σύριος στην καταγωγή που επιχείρησε να μεταφέρει λαθραία με το πλοίο Μυτιλήνη από Χίο – Πειραιά, 87 κιλά μαστίχης.

      Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης το Λιμεναρχείο Χίου είχε πληροφορίες ότι στους αποθηκευτικούς χώρους του πλοίου, υπάρχει παράνομη ποσότητα ακατέργαστης μαστίχας. Αποστολέας και παραλήπτης ήταν άγνωστοι.


      Οι λιμενικοί στην έρευνα που έκαναν εντόπισαν τρία σακιά, από τα οποία αφού αντικατέστησαν το μαστίχι με άλλο υλικό ίδιου βάρους, τα σημάδεψαν και ειδοποίησαν τους συναδέλφους τους στον Πειραιά.


Εκεί συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης, που επιχείρησε να παραλάβει τα σακιά, την ώρα που πήγε να βγει από τον καταπέλτη του πλοίου.
Ενδιαφέρον έχει το κατά πόσο θα γίνει γνωστό πως έφτασε η ποσότητα αυτή στα χέρια του λαθρέμπορου, και αν αποτελεί μέρος της κλεμένης μαστίχης από αποθήκη παραγωγού στο χωριό Πυργί την πρώτη του έτους.

Να σημειώσουμε ότι για το μαστίχι ισχύει μονοπωλιακό καθεστώς και ο μόνος φορέας που μπορεί να κάνει τη διακίνηση και εμπορία είναι η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔήμαρχοι Γρηγορείτε!- – κινδυνεύουμε να πληρώνουμε τα σκουπίδια- χρυσάφι!
Επόμενο άρθροΕκδήλωση στο ΟΜΗΡΕΙΟ με θέμα: Ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο