Αρχική Νέα Οικονομία Συνάντηση Ελληνοτουρκικών Επιμελητηρίων- Απουσίαζε η Χίος

Συνάντηση Ελληνοτουρκικών Επιμελητηρίων- Απουσίαζε η Χίος

21

 

Με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων και των οικονομικών και εμπορικών συνεργασιών μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την προηγούμενη Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, η 9η Οικονομική Συνάντηση Επιμελητηρίων των τουρκικών παραλίων και των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.  Στις τοποθετήσεις τους όλοι οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στη σημασία της ανάπτυξης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στην περεταίρω σύσφιξη των οικονομικών και εμπορικών συνεργασιών για την έξοδο από την οικονομική κρίση, την άρση των προβλημάτων αλλά και για την ενίσχυση της φιλίας και της ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών.


      Στο χώρο του ξενοδοχείου Hilton, όπου έγινε η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε και έκθεση προϊόντων στον τομέα της ένδυσης και υπόδησης, ενώ τη συνάντηση παρακολούθησαν και αρκετοί επιχειρηματίες από την Τουρκία και την Ελλάδα.


Την εκδήλωση διοργάνωσε το Ελληνο–Τουρκικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το  Εμπορικό Επιμελητήριο  Σμύρνης και συμμετείχαν εκτός των άλλων και υπουργοί και από τις δύο χώρες. Συγκεκριμένα από τουρκικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου, Mehmet Caglayan, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Ismet Yilmaz, ενώ από ελληνικής η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητος και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης. 


Επίσης συμμετείχαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι διοικήσεων από αρκετά Επιμελητήρια της Τουρκίας και της Ελλάδος. Σύμφωνα με το δελτίο του ΕΟΑΕΝ δεν εκπροσωπήθηκε η Χίος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗΜΕΡΑ ΣΚΕΨΗΣ από τους Προσκόπους του Βροντάδου
Επόμενο άρθροΑπεργούν και οι δημοσιογράφοι, Τετάρτη 24/2