Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΑΝΤΑΡΣΥΑ: NO PASARAN!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: NO PASARAN!

9

 NO PASARAN! Παλλαϊκός-πανεργατικός αγώνας μέχρι τη νίκη!ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 ΦΛΕΒΑΡΗ
Ο λαός και η εργατική τάξη  της χώρας μας βρίσκονται μπροστά σε ιστορικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τους επιχειρηματίες και τους τραπεζίτες επιτίθενται στους εργαζόμενους, την νεολαία και ολόκληρη την κοινωνία. Με αφορμή την οικονομική κρίση προσπαθούν να αναιρέσουν όσες κατακτήσεις έχουν μείνει για τους εργαζομένους και να επιβάλουν συνθήκη άγριας εκμετάλλευσης.
ΚΑΤΩ Η «ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΚΑΤΟΧΗ»
Εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι και η κοινωνία βομβαρδίζονται χωρίς έλεος από την κυβέρνηση, την  ΝΔ  το ΛΑΟΣ, και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ για την ανάγκη να κάνουμε θυσίες, ‘για να πειστούν οι αγορές’, ‘για να γίνουμε αξιόπιστοι’, ‘για να μας βοηθήσει η ΕΕ’, ‘για να μην πέσουμε στα νύχια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου’. Και τώρα βρισκόμαστε κάτω από ‘τριμερή εποπτεία’, μια  πραγματική τριμερή κατοχή, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου!  Ακόμα χειρότερα: Με βάση την ‘Συνθήκη της Λισαβόνας’ όταν μια χώρα μπει σε “επιτήρηση” τότε οι υπουργοί οικονομικών των υπολοίπων μπορούν να αποφασίζουν για την πολιτική που θα ακολουθήσει μόνοι τους, χωρίς καν την παρουσία της! Αυτό απειλούν να κάνουν τώρα προκειμένου να καταργήσουν τον 13ο μισθό και να πάρουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Η ΕΕ λειτουργεί σήμερα ως μια πραγματική χούντα των δυνάμεων του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, έτοιμη να καταργήσει κάθε έννοια δικαιωμάτων, αλλά και κάθε έννοια δημοκρατίας για τους εργαζομένους. Δεν υπάρχει άλλη λύση παρά η απειθαρχία απέναντι στην ΕΕ, ο δρόμος της ρήξης και της αντικαπιταλιστικής αποδέσμευσης.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΙΣ ‘ΑΓΟΡΕΣ’
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πείσει ότι υποχρεώνεται να πάρει σκληρά μέτρα παρά τη θέλησή της. Όμως τα μέτρα δεν είναι αναγκαστικές προσαρμογές αλλά σταθερές επιδιώξεις του ΣΕΒ,  πάγια αιτήματα των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, θέσεις του ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του. Η τρομαχτική μισθολογική λιτότητα, η απελευθέρωση των απολύσεων, η δουλειά μέχρι θανάτου, η κατάργηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, οι σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν τον πυρήνα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, έκφραση της πλήρους συμμόρφωσής του με το κεφάλαιο και τις αγορές. Γι’ αυτό και φτιάχνει ένα πραγματικό «μαύρο μέτωπο», με ΝΔ και ΛΑΟΣ. 


Η ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.


Σήμερα πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη σε όλα τα παπαγαλάκια του συστήματος που μιλούν για ‘οδυνηρά αλλά αναγκαία μέτρα’. Πρέπει να αγωνιστούμε κατά του κεφαλαίου και της ΕΕ, κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων της ΝΔ και ΛΑΟΣ, με στόχο την ανατροπή του αντιδραστικού «προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης», την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων. Η λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη της αποφασιστικής ενιαίας πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας,  τον κλονισμό της κυριαρχίας των δυνάμεων του κεφαλαίου και της ΕΕ  και τελικά την ανατροπή τους. Διεκδικούμε:
*                Στάση πληρωμών στο τοκογλυφικό χρέος και όχι στους μισθούς και τις συντάξεις. Μέσα στο 2010  το ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει 13 δις ευρώ για τόκους και άλλα 19,5 δις θα «επιστραφούν» στους τραπεζίτες ως χρεολύσια. Με  άλλα λόγια από τα 55 δις που θέλει να δανειστεί  τα 32,5 θα πάνε κατευθείαν πίσω στις τσέπες του Λάτση, του Βγενόπουλου, του Κωστόπουλου και των άλλων τραπεζιτών εντός κι εκτός συνόρων. Ουσιαστικά, το ελληνικό κράτος δανείζεται για να ξεπληρώσει τα προηγούμενα δάνεια σε ένα ατέλειωτο φαύλο κύκλο που πρέπει να σπάσει!


*                Να φορολογηθεί το κεφάλαιο, οι τράπεζες και οι επιχειρηματίες. Τα φορολογικά βάρη πέφτουν, δεκαετίες τώρα, σχεδόν αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Οι εφοπλιστές και οι παράκτιες εταιρείες εξαιρούνται από κάθε φορολογία. Η εκκλησία το ίδιο. Την τετραετία 2004 – 2008  χαρίστηκαν πάνω από 9 δις € σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις.


*               Να κοπούν οι εξοπλισμοί και όχι τα επιδόματα. Η  Ελλάδα με τις  στρατιωτικές δαπάνες να ανέρχονται σε 3 έως 4% του ΑΕΠ, είναι ο δεύτερος στην Ευρώπη και πέμπτος στον κόσμο μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων!  Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αγόρασε ήδη γαλλικές φρεγάτες αξίας 3 δις €, για να εξασφαλίσει ‘την πολιτική στήριξη στις επιλογές της, ενώ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέα εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 10 δις ευρώ για την επόμενη δεκαετία. Ανακοινώνει πάγωμα προσλήψεων στο δημόσιο, αλλά είναι έτοιμα να προσλάβει χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες.


 


*               Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, των επιχειρήσεων που κλείνουν και των μεγάλων επιχειρήσεων, που πρέπει να είναι δημόσιες, με εργατικό, λαϊκό έλεγχο. Οι έξι μεγάλες ελληνικές τράπεζες το 2008 είχαν συνολικά κέρδη 4,8 δισεκατομμύρια Ευρώ και πλήρωσαν φόρο 336 εκατομμύρια, το 7% των κερδών τους. Σώθηκαν από την χρεοκοπία χάρις στα «πακέτα στήριξης» των 28 δις και τώρα κερδοσκοπούν ασύστολα με το χρέος δανειζόμενες με 1% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και δανείζοντας τοκογλυφικά το ελληνικό δημόσιο!
*                Να καλυτερεύσουμε άμεσα την ζωή μας, να πάρουμε τον πλούτο που μας ανήκει. Ο κοινωνικός πλούτος αυξάνεται, αλλά οι εργαζόμενοι που τον παράγουν καρπώνονται όλο και λιγότερα. Σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία τα 12 τελευταία χρόνια το ΑΕΠ στην Ελλάδα αυξήθηκε 60%, αλλά οι μισθωτοί κερδίζουν όλο και λιγότερα. Διεκδικούμε ριζικές αυξήσεις στους μισθούς, 1400 € κατώτερος μισθός. Άμεση μείωση των ωρών εργασίας για ανακούφιση από την ανεργία που καλπάζει. Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων. Καμιά ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων!
*                     Δημόσιο ενιαίο ασφαλιστικό σύστημα. Σύνταξη στα 58 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερο για τα βαρέα και ανθυγιεινά. Να καταργηθεί το αντιασφαλιστικό οπλοστάσιο (ν. Σιούφα, Ρέπα, Πετραλιά).  Να επιστραφούν τα κλεμμένα στα ταμεία. Να χτυπηθεί η αδήλωτη εργασία, η κρατική και ιδιωτική εισφοροδιαφυγή.
*                     Ανυπακοή / ρήξη με την ΕΕ-ΟΝΕ, τις συνθήκες (Μάαστριχτ, Λισαβόνα) και τους μηχανισμούς της. Αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΟΝΕ και την ΕΕ. Δεν υπάρχει μέλλον για τους εργαζόμενους στα πλαίσια της ΟΝΕ, της ΕΕ και της κυρίαρχης πολιτικής.  ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ – ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ., Απέναντι στην κήρυξη πολέμου από την ΕΕ, τις δυνάμεις του κεφαλαίου και το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ χρειάζεται να αντιτάξουμε την πιο πλατιά συσπείρωση αγώνα και ανατροπής για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων, την ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας και της κυβερνητικής πολιτικής, τη ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ. Σήμερα δεν έχουν θέση ούτε ταλαντεύσεις, ούτε αυταπάτες για τυχόν ‘ευνοϊκότερη μεταχείριση’, ούτε παραταξιακές διασπαστικές αγκυλώσεις. Με αγωνιστική ταξική ενότητα στα σωματεία, στις απεργίες, στις διαδηλώσεις μπορούμε να νικήσουμε! 


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Μα λένε ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος. Εμείς απαντάμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος: ο ανυποχώρητος αγώνας των ίδιων των εργαζομένων, με απεργίες που θα κλιμακώνονται και θα έχουν πραγματικό κόστος για την κυβέρνηση και τους εργοδότες, με μαζικές γενικές συνελεύσεις, με απεργιακές επιτροπές αγώνα, με αγωνιστικό συντονισμό των ίδιων των σωματείων και των ομοσπονδιών Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και δεν ξεχνάμε ότι η ΓΣΕΕ έλειψε από τις κινητοποιήσεις στις 17/12 και στις 10/2 ενώ ακόμη και τώρα αρνείται να καταγγείλει συνολικά το ‘πρόγραμμα σταθερότητας’.
 
Να γυρίσουμε την πλάτη στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Να κλείσουμε τα αυτιά στις σειρήνες της συμμόρφωσης και της υποταγής. Να αναλογιστούμε ότι μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα καμιά πολιτική δεν μπορεί να αντέξει. Να θυμηθούμε τις νικηφόρες απεργίες ενάντια στο νόμο Γιαννίτση, την ανατροπή της συνταγματικής αναθεώρησης από το πανεκπαιδευτικό κίνημα, την εξέγερση του Δεκέμβρη. Στις 24/2 υψώνουμε ‘πύργο ατίθασο’ στη χούντα του κεφαλαίου και των τραπεζών. Και συνεχίζουμε! 
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠινγκπονγκνιστικά Νέα: Κυρίαρχη Δύναμη η Χίος στη νησιωτική Ελλάδα
Επόμενο άρθροΜέχρι 25/2 αιτήσεις από πλημμυροπαθείς