Αρχική Νέα Τοπικά Ο Γιάννης Μακριδάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης, την άλλη βδομάδα κυκλοφορεί το...

Ο Γιάννης Μακριδάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης, την άλλη βδομάδα κυκλοφορεί το νέο βιβλίο

11

 

Το πρωί της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου, ο Γιάννης Μακριδάκης θα μιλήσει, για δύο ώρες περίπου, για τη συγγραφή, τη λογοτεχνία και τα βιβλία στους μαθητές της δευτέρας γυμνασίου του Καπετανάκειου Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης.
   Το ίδιο απόγευμα θα παρουσιάσει στο βιβλιοπωλείο Τσίχλη την «Δεξιά Τσέπη του Ράσου», την τρυφερή νουβέλα που περιγράφει τις προσπάθειες ενός μοναχού να μεγαλώσει τα κουτάβια της νεκρής σκυλίτσας του και να ξεπεράσει το πένθος για το θάνατο της την ίδια ώρα που η χώρα πενθεί τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο της εκκλησίας της Ελλάδος.
   Την επόμενη εβδομάδα κυκλοφορεί, από τις εκδόσεις της «Εστίας», το νέο μυθιστόρημα του ταλαντούχου συγγραφέα με τίτλο «Ήλιος με Δόντια» και θέμα εμπνευσμένο από το βομβαρδισμό του S/S Wiril, του σουηδικού πλοίου του Ερυθρού Σταυρού στο λιμάνι της Χίου, κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Ο Γιάννης Μακριδάκης είναι μαθηματικός και συγγραφέας, διευθυντής του Κέντρου Χιακών Μελετών “Πελινναίο”, εκδότης του περιοδικού “Πελινναίο” και μέλος στα διοικητικά συμβούλια του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου και του Συλλογου Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου.
Βασίλης Αγιαννίδης

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠινγκπονγκνιστικά Νέα: Κυρίαρχη Δύναμη η Χίος στη νησιωτική Ελλάδα
Επόμενο άρθροΜέχρι 25/2 αιτήσεις από πλημμυροπαθείς