Αρχική Νέα Τοπικά Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: αφιέρωμα στην Ομάδα Καλλιτέχνες σε...

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: αφιέρωμα στην Ομάδα Καλλιτέχνες σε Δράση

24

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ:
Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Η Γυναίκα στο σήμερα – Η γυναίκα στο αύριο» & Αφιέρωμα στην Ομάδα Καλλιτέχνες σε Δράση 

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός της Ν.Α. Χίου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου διοργανώνουν εκδήλωση ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου), με θέμα:  «Η Γυναίκα στο σήμερα – Η γυναίκα στο αύριο» & Αφιέρωμα στην Ομάδα Καλλιτέχνες σε Δράση, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 και ώρα 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου.
      Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει σύντομη παρέμβαση από την υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου κ. Έλενα Χουσνή με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση και Ισότητα των Φύλων». Κύριος Ομιλητής θα είναι ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Γεώργιος Καμίνης, ο οποίος θα μιλήσει για το ρόλο της γυναίκας στο σύγχρονο ελληνικό και ευρωπαϊκό περιβάλλον.
      Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί Αφιέρωμα στην ομάδα Καλλιτέχνες σε Δράση, μία γυναικεία καλλιτεχνική ομάδα, που τα τελευταία χρόνια έχει αδιάλειπτη παρουσία και προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού μας. Επιπλέον, αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής για την ένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας του πολιτιστικού τομέα, στο πλαίσιο της αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Για την ομάδα θα μιλήσει ο κ. Νίκος Πιτσιλός, Διευθυντής της «Προμηθευτικής Α.Ε». και υπεύθυνος υλοποίησης του Έργου από το οποίο ξεκίνησε η ομάδα.

Από το Γραφείο Τύπου και Ειδικών Συμβούλων  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης: σχετικά με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο «Ίδρυση Πράσινου Ταμείου».
Επόμενο άρθροFOCUS STUDIO: Έμπνευση και Τεχνολογία για τον Ήχο και την Εικόνα!