Αρχική Νέα Τοπικά Πλημμυρίσαμε και με το… χαλάζι

Πλημμυρίσαμε και με το… χαλάζι

8


 

 Η έντονη χαλαζόπτωση, έστω και για 20 λεπτά μόνο, και βροχόπτωση την Τετάρτη που μας πέρασε, σε συνδυασμό με την ανοχύρωτη πόλη μας σε περιπτώσεις κακοκαιρίας, είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια και εμπορικά καταστήματα! Κυρίως επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου που περίπου 8 εμπορικά καταστήματα πλημμύρισαν.
   Η Πυροσβεστική επενέβη σε 5 αντλήσεις υδάτων από υπόγεια οικιών με 4 συνεργεία  στις περιοχές Φάρκαινα, Χριστός Βαρβάση, Λέτσαινα, Αγίους Αποστόλους και Λ. Ενώσεως, ενώ το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Χίου επενέβη επίσης με συνεργεία στην αποκατάσταση προβλημάτων στις οδούς Βερίτη, Ροδοκανάκη, Βενιζέλου, Δημογεροντίας και την περιοχή της Φάρκαινας.   Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος του Δήμου, αρκετά προβλήματα θα είχαν αποφευχθεί αν οι καταστηματάρχες, οι οποίοι γνώριζαν την απεργία, δεν τοποθετούσαν χαρτοκιβώτια και σάκους, εκτός των κάδων απορριμμάτων. «Το αποτέλεσμα ήταν να παρασυρθούν από τα νερά και να φράξουν τα φρεάτια ομβρίων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
   Το εύρος των φρεατίων είχε εξάλλου μειωθεί και από το χαλάζι.
   Στην Ελ. Βενιζέλου βρέθηκε τόσο ο Δήμαρχος Παντελής Βρουλής, που δέχτηκε τα έντονα παράπονα των καταστηματαρχών όπως και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Πάνος Αναγνώστου. Μάλιστα παρά τις προσπάθειές του ο κ. Αναγνώστου δεν βρήκε κανέναν από τους 10 οδηγούς απορριμματοφόρων του Δήμου (αλήθεια, δεν έπρεπε να υπάρξει προσωπικό ασφαλείας;) έτσι ώστε να βγει άμεσα όχημα και να μαζευτούν τα σκουπίδια στα επίμαχα σημεία.
   Να σημειώσουμε ότι το φαινόμενο της χαλαζόπτωσης παρατηρήθηκε κυρίως στην πόλη της Χίου και έτσι οι ζημιές σε κηπευτικά αναμένεται να είναι μικρές, ενώ και για τα εσπεριδοειδή είναι τέλος εποχής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιώργος Παπαδόπουλους: για τις δηλώσεις Δημάρχου σχετικά με Λωβοκομείο
Επόμενο άρθροΠεριφερ. Ομοσπ. ΑΜΕΑ: στη Σάμο είδε τα… χειρότερα- διημερίδες σε όλα τα νησιά