Αρχική Νέα Τοπικά Έγγραφο της ΟΜΗΡΟΣ στο υπουργείο για το Φράγμα Κόρης Γεφύρι

Έγγραφο της ΟΜΗΡΟΣ στο υπουργείο για το Φράγμα Κόρης Γεφύρι

3

 

 

Με έγγραφο προς τον Ειδικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, η εταιρεία ΟΜΗΡΟΣ ενημερώνει σχετικά με τη θέση της για την έλλειψη εγκεκριμένων ποσοτήτων για την ολοκλήρωση των εργασιών της αρχικής σύμβασης που αφορούν στο έργο κατασκευής φράγματος Κόρης Γεφύρι.
     Παράλληλα προτείνει στον Ειδικό γραμματέα του υπουργείου κ. Διβάρη να συγκαλέσει σύσκεψη στο γραφείο του, παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας και των αρμοδίων οργάνων της τεχνικής Υπηρεσίας, «ώστε να ληφθούν άμεσα εκείνες οι αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της παράδοσης του έργου, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που κατά τη γνώμη της εταιρείας δεν ξεπερνά τους 5 μήνες».     Η ΟΜΗΡΟΣ χαρακτηρίζει επίσης ως «εντελώς ανακριβές ότι το έργο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί στα πλαίσια της Αρχικής Σύμβασης, όπως ισχυρίζεται η Υπηρεσία» και τονίζει:
     «Η εταιρεία μας, σ.σ. ΟΜΗΡΟΣ Α.Ξ.Τ.Τ.Κ.Ε., παρά τη δεινή οικονομική θέση που έχει περιέλθει, λόγω της εκτέλεσης εργασιών στο έργο εδώ και 2.5 χρόνια περίπου, για τις οποίες έχει αποδεδειγμένα δαπανήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ και δεν της έχει καταβληθεί καμία δαπάνη μέχρι σήμερα, είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα να ολοκληρώσει το έργο. Όλος ο μηχανικός και μηχανολογικός εξοπλισμός καθώς και τα βασικά στελέχη μας, βρίσκονται επί τόπου του έργου, πράγμα που μας δημιουργεί εδώ και 7 μήνες, μια πρόσθετη οικονομική αιμορραγία».
     Στη συνοδευτική επιστολή προς τη «Δ» ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Στέλιος Βίος επισημαίνει:
«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο ρόλος μιας κατασκευαστικής εταιρείας, δεν είναι να κοινοποιεί επιστολής της, ούτε να αποστέλλει συνεχώς έγγραφα προς τα αρμόδια όργανα διαφόρων υπηρεσιών, «εκλιπαρώντας» να της καταβληθούν, οι νόμιμες και προβλεπόμενες από τις αντίστοιχες συμβάσεις δαπάνες, για τις εργασίες τις οποίες έχει αποδεδειγμένα εκτελέσει και προφανώς μετά από σχετικές γραπτές εντολές της Υπηρεσίας.
     «Αναγκαζόμεθα όμως να σας κοινοποιήσουμε τις επιστολές μας, διότι το τελευταίο διάστημα, υπάρχει μια συστηματική απόπειρα για προκλητική μετακύλιση ευθυνών από πλευράς της προϊσταμένης αρχής του έργου, η οποία όπως αναλυτικά αναφέρουμε στην επιστολή μας, έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα, μία ακατανόητη αδιαφορία και απραγία, σχετικά με την τακτοποίηση των απαραίτητων ποσοτήτων που λείπουν για την ολοκλήρωση του έργου, της αρχικής σύμβασης.
     «Το γεγονός των συνεχών και επαναλαμβανόμενων συκοφαντικών σχολίων του κ. Νομάρχη Χίου ενάντια στην εταιρεία μας, δεν το σχολιάζουμε αυτή τη στιγμή διότι εκείνο που προέχει, είναι η επίλυση των προβλημάτων και η ολοκλήρωση του έργου», καταλήγει ο κ. Βίος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ τοπικό: αποτελέσματα 24/2
Επόμενο άρθροΚλειστή λόγω εργασιών η Λ. Ενώσεως