Αρχική Νέα Τοπικά ΧΥΤΑ: Ανάγκη για ένα φορέα Διαχείρισης- σύσκεψη Περιφερειάρχη

ΧΥΤΑ: Ανάγκη για ένα φορέα Διαχείρισης- σύσκεψη Περιφερειάρχη

8


 Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ αναμένεται να μεταφερθεί η συζήτηση για την ανάγκη δημιουργίας ενός και μόνο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων στο νομό, που θα φροντίσει για την εύρυθμη λειτουργία και των δύο ΧΥΤΑ.
   Στη σύσκεψη της Πέμπτης, 25/2, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου «Γ. ΒΟΥΡΝΟΥΣ», η Περιφερειάρχης Σοφία Θεολογίτου τόνισε σε όλους τους τόνους την ανάγκη να αναλάβουν επιτέλους οι Δήμαρχοι τις ευθύνες τους.
   Μοναδικός αντίθετος στην προοπτική του ενός Φορέα, επικαλούμενος τις αποφάσεις του Δημοτικού του Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Καρδαμύλων Βαγγέλης Μελιτζάνης.
   Όμως με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και ο συνάδελφος του Δήμαρχος Μαστιχοχωρίων Ηλίας Κλεισσάς ξεκαθάρισε ότι στο δ.σ. της ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε., του φορά διαχείρισης ΧΥΤΑ Νότιας Χίου, θα έχουν θέση και τα Καρδάμυλα που μαζί με τα Μαστιχοχώρια θα έχουν λόγο στα αντισταθμιστικά οφέλη από τη λειτουργία ΧΥΤΑ στο έδαφός τους.
 

Μπροστά έτσι στην απειλή ακόμα και χρηματικών προστίμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω συνέχισης λειτουργίας των ΧΑΔΑ, αλλά και ενός μελλοντικού φορέα διαχείρισης που θα λειτουργεί στα Καρδάμυλα και θα αναγκάζεται να επιβάλει υψηλά ανταποδοτικά τέλη καλούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι στα Καρδάμυλα να αλλάξουν θέση.
   Το θέμα είναι ότι δυστυχώς οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι στην ΤΕΔΚ δεν είδαν από νωρίς αυτό το ζητούμενο, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, όπως επίσης δεν προέβλεψαν ότι μπορεί να έχουμε με τον «Καλλικράτη» ένα Δήμο στο νομό και 2 εταιρείες διαχείρισης σκουπιδιών!
  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ τοπικό: αποτελέσματα 24/2
Επόμενο άρθροΚλειστή λόγω εργασιών η Λ. Ενώσεως