Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΚΚΕ για “Καλλικράτη” σε Σύνδεσμο ΤΕΔΚ Β. Αιγαίου

ΚΚΕ για “Καλλικράτη” σε Σύνδεσμο ΤΕΔΚ Β. Αιγαίου

7

 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΕΔΚ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ


Αγαπητοί φίλοι,
Σας είναι γνωστό το σχέδιο Καλλικράτης.
Εμείς ως ΚΚΕ, την προωθούμενη νέα διοικητική μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, την προσεγγίζουμε όχι ξεκομμένα από την γενικότερη προσπάθεια του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, για την διαμόρφωση – χειροτέρευση των όρων αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης, της διασφάλισης της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας στη διεθνή αγορά, της καταστολής και χαλιναγώγησης της ταξικής πάλης. Γίνεται αντιληπτό από εσάς ότι η τοπική (δήμοι και κοινότητες) και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, που γνωρίσατε και βιώσατε αλλά και υπηρετείτε, έχει ημερομηνία λήξης με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης. Μετατρέπεται σε διοικητική μονάδα – κρίκος ενός ενιαίου διοικητικού μηχανισμού του κράτους της αστικής τάξης, μεταφέρεται η ευθύνη του κράτους στους διάφορους κρίσιμους τομείς (υγεία παιδεία κλπ) τοπικά, δηλαδή σε ιδιώτες σε τελευταία ανάλυση. Κατά συνέπεια ο λαϊκός θεσμός, που κάποτε δημιουργήθηκε, κάτω από συγκεκριμένες ιστορικές και οικονομικές συνθήκες και αποκτούσε και σε συγκεκριμένες φάσεις και διεκδικητικό χαρακτήρα, πλέον αφυδατώνεται από κάθε εναπομείναν λαϊκό στοιχείο, αποκτά χαρακτηριστικά ιδιωτικής επιχείρησης των πελατών – δημοτών, χαρακτηριστικά μιας συγκεντρωτικής εξουσίας ακόμα πιο κοντά στην εκάστοτε αστική κυβέρνηση και πιο μακρυά από το λαό, ακόμα πιο σταθερό εκφραστή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Οι εμπειρίες σας πολλές και σημαντικές. Από τις εθελοντικές συνενώσεις του 1985 και δώθε. Για το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο ότι η μόνη κερδισμένη ήταν η πλουτοκρατία. Αντίθετα, ο λαός βίωσε και βιώνει την εγκατάλειψη και τη μαράζωση της υπαίθρου και των  κοινωνικών παροχών.
Για μας η νέα αρχιτεκτονική που πήρε το όνομα Καλλικράτης είναι αρχιτεκτονική εξυπηρέτησης του αστικού κράτους προκειμένου να πετύχει τη μέγιστη κερδοφορία και συγκέντρωση του κεφαλαίου. Όσα το ΠΑΣΟΚ επικαλείται περί διαφάνειας, εξοικονόμησης πόρων και αποκέντρωσης, αποτελούν τη θρυαλλίδα των αντιλαϊκών πολιτικών.
Να’ στε σίγουροι ότι το σχέδιο Καλλικράτης παρέχει στο μεγάλο κεφάλαιο πεδίο δόξης λαμπρό, όπως:


* Την περαιτέρω εμπορευματοποίηση δημόσιων ή δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών (Παιδείας – Υγείας – Πρόνοιας) μέσω της «αποκέντρωσης» και της εξάρτησής τους από το τοπικό φορολογικό βάρος.
* Την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής μέσω του νέου αντιδραστικού λειτουργικού νομοθετικού πλαισίου των οργάνων της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
* Την εφαρμογή αντεργατικής, αντιλαϊκής γενικότερα «αναπτυξιακής» πολιτικής στην Περιφέρεια με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, η οποία θα οδηγήσει σε παραπέρα τοπική ανισομετρία και ταξική ανισότητα.
* Την υποκριτική «φιλανθρωπική» διαχείριση κάποιων ακραίων κοινωνικών προβλημάτων από την ΤΑ, αντί της αντιμετώπισης των κοινωνικών αναγκών με ενιαία κρατική παροχή και ευθύνη.
Το ΚΚΕ μελέτησε και μελετά τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις του παρελθόντος και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν αναίρεσαν τις οικονομικές περιφερειακές ανισομετρίες αλλά αντίθετα συνέβαλλαν στη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια.


Η αντίληψη του ΚΚΕ για τις δομές διοίκησης και διεύθυνσης σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο έχει θεμέλιό της την κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής με κίνητρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Στηρίζεται στην εργατική συμμετοχή και τον λαϊκό έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω, που διαρθρώνεται πρώτα από όλα σε επίπεδο παραγωγικής μονάδας και κοινωνικής υπηρεσίας. Πάνω σε αυτή τη βάση διαμορφώνεται και ένα ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, εξασφαλίζεται ο σχεδιασμός ανάπτυξης ανά τομέα και κλάδο, αξιοποιώντας τον φυσικό και παραγωγικό πλούτο της χώρας.
Σας καλούμε να αντισταθείτε και να αντιδράσετε με κύριο γνώμονα την πολιτική απόρριψη της αντιλαϊκής αστικής εξουσίας ανεξάρτητα από τον κυβερνητικό εκφραστή της και γι’ αυτό σας καλούμε να μπείτε μπροστάρηδες στον κοινό λαϊκό αγώνα με το λαϊκό εργατικό κίνημα.


Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες να μην εγκλωβιστούν στη λογική για το πώς τα νέα σχήματα θα είναι δήθεν πιο λειτουργικά και αποτελεσματικά, για τις τοπικές ιδιαιτερότητες, για τις έδρες των δήμων, για τις πληθυσμιακές αναλογίες και άλλα σχετικά, γιατί κάτι τέτοιο είναι επιζήμιο, συσκοτίζει τον ταξικό χαρακτήρα των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση, ρίχνει στάχτη στα μάτια για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του εγχειρήματος.
Δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα που τους έχουν στήσει!
— «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»!
— ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ.
— ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
— ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΘΕ ΕΜΜΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.
— ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
— ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
— ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ – ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ – ΣΕΙΣΜΟΥΣ – ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ – ΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.
— ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΛΠ.
— ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔεντροφύτευση στην Αγ. Παρασκευή Καρυών, 28/2
Επόμενο άρθροΕκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: αφιέρωμα στην Ομάδα Καλλιτέχνες σε Δράση