Αρχική Νέα Τοπικά Εφυγε ο Χιακής Καταγωγής “Πρύτανης της Διπλωματίας” Βύρων Θεοδωρόπουλος

Εφυγε ο Χιακής Καταγωγής “Πρύτανης της Διπλωματίας” Βύρων Θεοδωρόπουλος

8

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

  Ο Δήμαρχος Χίου κ. Παντελής Βρουλής σχετικά με το θάνατο του Πρέσβη επί τιμή Βύρωνα Θεοδωρόπουλο, ο οποίος είχε ανακηρυχτεί με την αριθ. 191/2006 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, επίτιμος δημότης του Δήμου Χίου, απέστειλε στη οικογένεια του, το παρακάτω συλλυπητήριο τηλεγράφημα, σε συνέχεια και του σχετικού ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου:

   Παρακαλούμε δεχτείτε τα πιο θερμά  και ειλικρινή μας  συλλυπητήρια, για την απώλεια του προσφιλούς μας, Βύρωνα Θεοδωρόπουλου, πρέσβη επί τιμή, ο οποίος ήταν άνθρωπος  με σπάνιο ήθος και χαρακτήρα.
   Οι γνώσεις του, οι διπλωματικές του θέσεις, οι αποστολές του και η σοφία του, προσέφεραν υψηλές υπηρεσίες στην Ελλάδα.
   Ο χαμός του είναι μεγάλη απώλεια για την χώρα μας, αλλά και το νησί μας, περισσότερο δε για το Δήμο Χίου, ο οποίος το είχε ανακηρύξει επίτιμο δημότη του.
   Το φωτεινό του πνεύμα θα συνεχίζει να φωτίζει και οι παρακαταθήκες του θα είναι πάντα εθνικά χρήσιμες.


Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χίου

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή την είδηση, για το θάνατο του Διπλωμάτη Βύρωνα Θεοδωρόπουλου, ο Βουλευτής Ν. Χίου, Κ Μουσουρούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


« Ο χαμός του Χιακής καταγωγής διπλωμάτη, Βύρωνα Θεοδωρόπουλου, αποτελεί μεγάλη απώλεια για τη χώρα μας.
Ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος, ένας άνθρωπος με πλούσια υπηρεσιακή δράση, συγγραφική και ακαδημαϊκή δραστηριότητα, υπήρξε άριστος δάσκαλος της διπλωματίας και πιστός ‘’υπηρέτης’’ της Ελλάδας, από το 1946 όταν και εντάχθηκε στο διπλωματικό σώμα. Υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στον OΗΕ και στο ΝΑΤO, ως πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη και την Αλεξάνδρεια, Πρέσβης στον Καναδά, ενώ, τέλος, υπήρξε πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Εκφράζω στην οικογένεια, στους φίλους και στους συνεργάτες του, σε όλους όσους συμπορεύτηκαν μαζί του, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια ».

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 Κωστής Μουσουρούλης                                                                                          Βουλευτής Ν. Χίου – Νέα Δημοκρατία


press@moussouroulis.gr       

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης: σχετικά με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο «Ίδρυση Πράσινου Ταμείου».
Επόμενο άρθροFOCUS STUDIO: Έμπνευση και Τεχνολογία για τον Ήχο και την Εικόνα!