Αρχική Νέα Τοπικά Ενταξη έργου βελτιώσεις οδού Χίου- Καρδαμύλων

Ενταξη έργου βελτιώσεις οδού Χίου- Καρδαμύλων

52

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου εντάχθηκε το Έργο «Βελτιώσεις στην Εθνική Οδό Χίου – Καρδαμύλων».

Στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

“Μετά από ενέργειες του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη και των υπηρεσιών της Ν.Α. Χίου, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου (Άξονας Προτεραιότητας 2: Υποδομές & υπηρεσίες προσπελασιμότητας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου) το Έργο «Βελτιώσεις στην Εθνική Οδό Χίου – Καρδαμύλων».


Το Έργο προϋπολογισμού 13.050.000 ευρώ περιλαμβάνει τη βελτίωση της βατότητας και των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των τμημάτων της Εθνικής Οδού Χίου – Καρδαμύλων και συγκεκριμένα:
* διαμόρφωση ισόπεδων κόμβων στις κύριες διασταυρώσεις
* αποκατάσταση και βελτίωση των προσβάσεων
* δημιουργία χώρων στάθμευσης
Επίσης θα βελτιωθούν τα τμήματα:
> από την Μονή Μυρσινιδίου μέχρι τη γέφυρα πρώην λατομείου Μυλιγγά με μήκος 1,96 km,
> Παντουκιός – Κόμβος Συκιάδας,
> Κόμβος Συκιάδας – είσοδος της Παράκαμψης Λαγκάδας,
> Τμήμα περίπου 1,50km μεταξύ εξόδου παράκαμψης Λαγκάδας και της διασταύρωσης με το δρόμο προς το Πιτυός , που περιλαμβάνει και διαμόρφωση κόμβων στην είσοδο και έξοδο της παράκαμψης Λαγκάδας και στην διασταύρωση του Πιτυούς.


Σημειώνουμε ότι το Έργο «Βελτιώσεις στην Εθνική Οδό Χίου – Καρδαμύλων»  είναι το πρώτο έργο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, χωρίς να είναι έργο – γέφυρα από το Γ’ ΚΠΣ. Το γεγονός αυτό αποτελεί επιτυχία αλλά και δικαίωση της συστηματικής δουλειάς της Ν.Α. Χίου, οι υπηρεσίες της οποίας εργάστηκαν συστηματικά τόσο για την ωρίμανση των μελετών όσο και την υποβολή πλήρους πρότασης στην πρώτη πρόσκληση του ΕΣΠΑ.
   
Από το Γραφείο Τύπου και Ειδικών Συμβούλων της Ν.Α. Χίου”
   

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση μνήμης & τιμής για τον αντιστασιακό Χαράλαμπο Κανόνη
Επόμενο άρθροΑνοιξιάτικη μουσική μαθητική βραδιά αφιερωμένη στο Χιώτη ναυτικό.