Αρχική Απόψεις Aρθρα Βασίλης Μαυρέλος: Σχετικά με την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό του Δ.Ν.Τ...

Βασίλης Μαυρέλος: Σχετικά με την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό του Δ.Ν.Τ & Ε.Ε

15

 ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ αλλά και εφ’όλης της ύλης!
  

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσέφυγε στο μηχανισμό του ΔΝΤ-ΕΕ και αυτό σημαίνει  ότι  εκχωρεί βασικά κυριαρχικά δικαιώματα σ’ αυτή τη λαιμητόμο των λαών. Μιλάμε επί της ουσίας για οικονομική κατοχή και μετατροπή της χώρας σε “μπανανία”. Οι λαοί των χωρών στις οποίες παρενέβη το Δ.Ν.Τ υπέφεραν για δεκαετίες και συνεχίζουν να υποφέρουν.
   Αυτό σημαίνει:
* Απολύσεις σε όλο το φάσμα του Δημόσιου, ευρύτερου Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
* Διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
* Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, συρρίκνωση και εν συνεχεία ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας.
* Κατεδάφιση του υπάρχοντος ασφαλιστικού συστήματος με τη μείωση των συντάξεων σε δραματικό επίπεδο και μεγάλη αύξηση των ορίων ηλικίας.
* Περαιτέρω μείωση των μισθών στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
   Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε οπισθοδρόμηση την οικονομία, σε απελπισία την κοινωνία, η φτώχεια θα εξαπλωθεί και τα κοινωνικά δικαιώματα θα εξαερωθούν.
   Σε τέτοιες στιγμές μία είναι η απάντηση. Όλοι και όλες στους δρόμους, γιατί μόνο έτσι  μπορούμε να σταματήσουμε  την «αγία τριάδα» της συγκυβέρνησης και τους προστάτες τους ΕΕ και ΔΝΤ.
       
                                     Η μέρα μας θα νικήσει τη   νύχτα τους…
                                                                                                                                                   Το δόγμα της ήττας, της μιζέριας και της υποταγής που λέει “άντε ας ρίξουμε και την  επετειακή απεργιακή ντουφεκιά του καθήκοντος για την τιμή των όπλων και καθαρίσαμε”θα πρέπει άμεσα να  ξεπερασθεί ενωτικά,μαζικά και αποφασιστικά .Το ζήτημα πια έχει τεθεί,
* ή τώρα θα βιώσουμε ένα απεργιακό αγώνα συντονισμένο και διαρκή που θα βάλει λουκέτο στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, στα μέτρα, στο Πρόγραμμα «σταθερότητας», στο μηχανισμό Δ.Ν.Τ.–Ε.Ε, πυροδοτώντας ένα γενικότερο λαϊκό και κοινωνικό ξεσηκωμό της εργαζόμενης πλειοψηφίας,
* ή θα υποστούμε σαν τάξη και  συνδικαλιστικό κίνημα τη στρατηγικότερη ήττα της τελευταίας εικοσαετίας, που θα υποθηκεύσει το μέλλον τουλάχιστον μιας γενιάς.
   Διαλέγουμε και παίρνουμε…
   Ο πρώτος δρόμος είναι σίγουρα ο σωστός.
   Φυσικά και αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες. Δεν έχουμε άγνοια κινδύνου, αλλά αντίθετα επίγνωσή του.  Να επαναλάβουμε  τις ηρωικές στιγμές της ιστορικής πείρας του εργατικού κινήματος,ειδικά τώρα σ’ αυτή την πολιτική  συγκυρία-δυνατότητα.Ας συμπορευτούμε  ως εργαζόμενη πλειοψηφία στο αγωνιστικό δρομολόγιο της τιμής και της αξιοπρέπειας. Εν’ τέλει της νίκης των αγώνων μας.                                         
                                                                                 Χίος 23-4-2010
          Βασίλης Μαυρέλος – Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Ξενάκης: αποχαιρετιστήρια επιστολή στο προσωπικό του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου
Επόμενο άρθροΠρόσκληση σε συνεδρίαση της Ν.Ε.Τ.Π., 28/4