Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑΣΟΚ: Στήριξη βουλευτών ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου- Τι είπε η...

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑΣΟΚ: Στήριξη βουλευτών ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου- Τι είπε η Ελπίδα Τσουρή

13

Τη στήριξη που ζήτησε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς του στην οικονομία την πήρε ο Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, 7/4. Κανένας δεν διαφώνησε με την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης Ε.Ε./ΔΝΤ.
Η κριτική, όπως αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμά της η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, που έγινε από ελάχιστους αφορούσε επιμέρους θέματα, όπως επί παραδείγματι το μοντέλο εξουσίας που εφαρμόζει ή την ακρίβεια ή τις καθυστερήσεις προώθησης αλλαγών στον κρατικό μηχανισμό.
Ξεχώρισε η Σοφία Σακοράφα που δεν δέχτηκε τη λογική ότι οι αδύνατοι δεν μπορούν να βάζουν κόκκινες γραμμές και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τις προσδιορίσει, ενώ αρκετοί ζήτησαν καλύτερη ενημέρωση για το τι σημαίνει για τους πολίτες και τη χώρα η προσφυγή.
«Κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της Ελλάδας, η ανθρωπιά απέναντι στη βαρβαρότητα, ένα δίχτυ ασφαλείας, αυτό που μπορούμε για τους αδύνατους, να πληρώνει ο ισχυρός και όχι μόνο ο μικρός και αδύναμος», απάντησε γενικόλογα εκείνος στη δευτερολογία του, αποφεύγοντας, ωστόσο, να γίνει πιο συγκεκριμένος για μέτρα που ενδέχεται να ληφθούν.
Οι περισσότεροι βουλευτές υποστήριξαν ότι «κάποιοι από αυτούς που έφεραν την οικονομία εδώ θα πρέπει να τιμωρηθούν και να πάνε φυλακή», με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι αυτό το θέμα το ακούει παντού από τον κόσμο και να τονίζει ότι και το θέμα της βουλευτικής ασυλίας θα επανεξεταστεί και το θέμα της παραγραφής των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.


Στη συνέχεια παραθέτουμε τα σχόλια των αθηναϊκών εφημερίδων για τις θέσεις της βουλευτής Χίου Ελπίδας Τσουρή, όπου ξεχωρίζει το σχόλιό της για «Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» αλλά και η «στάση σύνεσης» που ζήτησε από τους συνδικαλιστές:


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η Ελπίδα Τσουρή χαρακτήρισε την κυβέρνηση «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» άσκησε όμως κριτική για καθυστερήσεις στη στελέχωση του κράτους και στους υπουργούς ότι αγνοούν τους βουλευτές.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο κ. Δ. Βαρβαρήγος ανέφερε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μιλήσει, έστω και τηλεφωνικώς, με οποιονδήποτε υπουργό (όπως αργότερα πρόσθεσε και η κ. Ελπίδα Τσουρή), ενώ ρητορικά διερωτήθηκε αν «γνωρίζουμε τους νόμους που ψηφίζουμε».
ΒΡΑΔΥΝΗ: Η Ελπίδα Τσουρή είπε ότι «επειδή πολλά ακούγονται, κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είναι η σημερινή».
ΝΙΚΗ: «Η σημερινή είναι η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Οι δημοκρατικοί συνδικαλιστές πρέπει να κρατήσουν στάση σύνεσης σε όλους τους χώρους».
ΒΗΜΑ: Η Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είναι η Κυβέρνηση Παπανδρέου.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟικολόγοι Πράσινοι: 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ- Παγκόσμια Μέρα Υγιεινής & Ασφάλειας στην εργασία
Επόμενο άρθροΒιβλιοπαρουσίαση Γ. Μακριδάκη στο Παγκράτι